Kamer onderzoekt dit jaar al problemen bij CBR

De Tweede Kamer gaat onderzoeken wat er misgaat bij de ‘loketten’ waar de burger in contact komt met de overheid. De problemen bij het CBR, uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst worden nog dit jaar onder de loep genomen. De Kamer kijkt daarbij ook kijkt naar zijn eigen rol.

De Kamer wil inzicht krijgen in de oorzaken van de problemen, de manier waarop de Kamer wordt geïnformeerd en hoe hij zijn controlerende taak uitvoert. In de marathondebatten na Prinsjesdag vroeg CDA-voorman Pieter Heerma, gesteund door coalitiepartner de ChristenUnie, om zo’n onderzoek. In de troonrede sprak de regering uit dat deze organisaties het ‘gezicht van de overheid’ zijn. Mensen ‘mogen eenvoudigweg verwachten aan het overheidsloket goed te worden geholpen’. Het UWV, de fiscus en het CBR kampen met diverse problemen waardoor vaak juist kwetsbare burgers de dupe zijn.

Menselijke maat

Het doel is dat Tweede Kamerleden de uitvoerbaarheid van beleid niet uit het oog verliezen, en dat de ‘menselijke maat’ bij deze organisaties terugkeert. De oriëntatiefase van het onderzoek gaat in maart van start. In het najaar zullen onder meer hoorzittingen worden gehouden en het rapport moet over een goed jaar worden gepubliceerd.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kamer onderzoekt dit jaar al problemen bij CBR | RijschoolPro

Kamer onderzoekt dit jaar al problemen bij CBR

De Tweede Kamer gaat onderzoeken wat er misgaat bij de ‘loketten’ waar de burger in contact komt met de overheid. De problemen bij het CBR, uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst worden nog dit jaar onder de loep genomen. De Kamer kijkt daarbij ook kijkt naar zijn eigen rol.

De Kamer wil inzicht krijgen in de oorzaken van de problemen, de manier waarop de Kamer wordt geïnformeerd en hoe hij zijn controlerende taak uitvoert. In de marathondebatten na Prinsjesdag vroeg CDA-voorman Pieter Heerma, gesteund door coalitiepartner de ChristenUnie, om zo’n onderzoek. In de troonrede sprak de regering uit dat deze organisaties het ‘gezicht van de overheid’ zijn. Mensen ‘mogen eenvoudigweg verwachten aan het overheidsloket goed te worden geholpen’. Het UWV, de fiscus en het CBR kampen met diverse problemen waardoor vaak juist kwetsbare burgers de dupe zijn.

Menselijke maat

Het doel is dat Tweede Kamerleden de uitvoerbaarheid van beleid niet uit het oog verliezen, en dat de ‘menselijke maat’ bij deze organisaties terugkeert. De oriëntatiefase van het onderzoek gaat in maart van start. In het najaar zullen onder meer hoorzittingen worden gehouden en het rapport moet over een goed jaar worden gepubliceerd.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.