Vakantiecontrole

De politie bekeurde 23 automobilisten bij een grote controle van vakantieverkeer zoals campers, caravans en vouwwagens. De controle werd zaterdag gehouden op het parkeerterrein Peulwijk langs de A4 in de buurt van Delft.

Agenten checkten de technische staat van de vakantievoertuigen, maar ook hoe zwaar ze waren beladen. Als er te veel spullen in een caravan of aanhanger worden gestouwd, kan dat leiden tot ongelukken. Ook werden de verlichting, de remmen, het gewicht en de bandenspanning gecontroleerd, evenals de rij- en kentekenbewijzen.

In 23 gevallen schreef de politie dus een proces-verbaal uit, onder meer voor het tonen van een onjuist rijbewijs, te zware belading, gladde banden, het ontbreken van een ‘losbreekinrichting’ (die bijvoorbeeld een aanhanger automatisch afremt zodra de koppeling met de auto wegvalt) en verkeerde achterverlichting.

Onder invloed

De bestuurder van een witte auto maakte het in de nacht van zaterdag op zondag op de A4 bij Rijswijk wel erg bont. De automobilist reed ruim 200 kilometer per uur, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. Na een korte achtervolging kon de bestuurder worden aangehouden, meldt de politie.

Agenten kregen de automobilist in het oog toen die ze, met snelheden boven de 200 kilometer per uur, op de A4 bij Rijswijk inhaalde. Iets verderop kon de politie de bestuurder tot stoppen dwingen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en de snelheidsovertreding.

(ANP/RijschoolPro)