Weekend wegmisbruikers: lachgas, hard rijden en zwaar beladen vakantieverkeer

De handhaving is afgelopen weekend druk geweest met alle wegmisbruikers. In Limburg werd een automobilist aan de kant gezet die slingerend over de snelweg reed met een lachgasballon in zijn mond. Op de A4 bij Rijswijk reed een beschonken bestuurder met 200 km/uur over de snelweg en bij een controle van vakantieverkeer, eveneens op de A4, zijn 23 processen verbaal uitgedeeld. 

Na het weekend zijn er altijd veel berichten van de politie op social media en in lokale kranten te lezen over wegmisbruikers. Het afgelopen weekend is geen uitzondering, zelfs de ME kwam in actie. De marechaussee zette een automobilist aan de kant gezet die slingerend met een lachgasballon in zijn mond over de Limburgse A2 reed.

De politie ging er met zwaailicht en sirene achter aan, maar de marechaussee was eerder bij de auto en zette deze aan de kant. In de auto vonden de agenten vier gastanks, waarvan drie gevuld met lachgas. De marechaussee hield de bestuurder aan wegens gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs hangt aan een zijden draadje.

Vakantiecontrole

De politie bekeurde 23 automobilisten bij een grote controle van vakantieverkeer zoals campers, caravans en vouwwagens. De controle werd zaterdag gehouden op het parkeerterrein Peulwijk langs de A4 in de buurt van Delft.

Agenten checkten de technische staat van de vakantievoertuigen, maar ook hoe zwaar ze waren beladen. Als er te veel spullen in een caravan of aanhanger worden gestouwd, kan dat leiden tot ongelukken. Ook werden de verlichting, de remmen, het gewicht en de bandenspanning gecontroleerd, evenals de rij- en kentekenbewijzen.

In 23 gevallen schreef de politie dus een proces-verbaal uit, onder meer voor het tonen van een onjuist rijbewijs, te zware belading, gladde banden, het ontbreken van een ‘losbreekinrichting’ (die bijvoorbeeld een aanhanger automatisch afremt zodra de koppeling met de auto wegvalt) en verkeerde achterverlichting.

Onder invloed

De bestuurder van een witte auto maakte het in de nacht van zaterdag op zondag op de A4 bij Rijswijk wel erg bont. De automobilist reed ruim 200 kilometer per uur, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. Na een korte achtervolging kon de bestuurder worden aangehouden, meldt de politie.

Agenten kregen de automobilist in het oog toen die ze, met snelheden boven de 200 kilometer per uur, op de A4 bij Rijswijk inhaalde. Iets verderop kon de politie de bestuurder tot stoppen dwingen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en de snelheidsovertreding.

(ANP/RijschoolPro)

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weekend wegmisbruikers: lachgas, hard rijden en zwaar beladen vakantieverkeer | RijschoolPro

Weekend wegmisbruikers: lachgas, hard rijden en zwaar beladen vakantieverkeer

De handhaving is afgelopen weekend druk geweest met alle wegmisbruikers. In Limburg werd een automobilist aan de kant gezet die slingerend over de snelweg reed met een lachgasballon in zijn mond. Op de A4 bij Rijswijk reed een beschonken bestuurder met 200 km/uur over de snelweg en bij een controle van vakantieverkeer, eveneens op de A4, zijn 23 processen verbaal uitgedeeld. 

Na het weekend zijn er altijd veel berichten van de politie op social media en in lokale kranten te lezen over wegmisbruikers. Het afgelopen weekend is geen uitzondering, zelfs de ME kwam in actie. De marechaussee zette een automobilist aan de kant gezet die slingerend met een lachgasballon in zijn mond over de Limburgse A2 reed.

De politie ging er met zwaailicht en sirene achter aan, maar de marechaussee was eerder bij de auto en zette deze aan de kant. In de auto vonden de agenten vier gastanks, waarvan drie gevuld met lachgas. De marechaussee hield de bestuurder aan wegens gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs hangt aan een zijden draadje.

Vakantiecontrole

De politie bekeurde 23 automobilisten bij een grote controle van vakantieverkeer zoals campers, caravans en vouwwagens. De controle werd zaterdag gehouden op het parkeerterrein Peulwijk langs de A4 in de buurt van Delft.

Agenten checkten de technische staat van de vakantievoertuigen, maar ook hoe zwaar ze waren beladen. Als er te veel spullen in een caravan of aanhanger worden gestouwd, kan dat leiden tot ongelukken. Ook werden de verlichting, de remmen, het gewicht en de bandenspanning gecontroleerd, evenals de rij- en kentekenbewijzen.

In 23 gevallen schreef de politie dus een proces-verbaal uit, onder meer voor het tonen van een onjuist rijbewijs, te zware belading, gladde banden, het ontbreken van een ‘losbreekinrichting’ (die bijvoorbeeld een aanhanger automatisch afremt zodra de koppeling met de auto wegvalt) en verkeerde achterverlichting.

Onder invloed

De bestuurder van een witte auto maakte het in de nacht van zaterdag op zondag op de A4 bij Rijswijk wel erg bont. De automobilist reed ruim 200 kilometer per uur, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. Na een korte achtervolging kon de bestuurder worden aangehouden, meldt de politie.

Agenten kregen de automobilist in het oog toen die ze, met snelheden boven de 200 kilometer per uur, op de A4 bij Rijswijk inhaalde. Iets verderop kon de politie de bestuurder tot stoppen dwingen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en de snelheidsovertreding.

(ANP/RijschoolPro)

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.