Poll: wel of niet aansluiten bij een branchevereniging?

‘Word lid, want alleen dan kan je meepraten over de toekomst van de rijschoolsector’. Met een boodschap van deze strekking kwamen de brancheverenigingen afgelopen week. Dat deden zij naar aanleiding van het Startdocument dat nu in politiek Den Haag ligt. De stelling van deze week is daarom: ik sluit mij aan bij een branchevereniging. Waarom wel of niet? Reageren kan in het reactieveld onderaan dit bericht, via de socials, of via [email protected].

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

16 reacties op “Poll: wel of niet aansluiten bij een branchevereniging?”

Boudewijn Pijnappel|23.07.20|19:48

Ik adviseer iedereen aan om wél lid te worden!! Zij hebben allen een soort van eigen programma en doelgroepen binnen de branche. Hoe groter de achterban hoe meer de bestuurders kunnen bereiken bij het CBR, IBKI en het ministerie. En in ons voordeel. Kijk terug naar de Coronacrisis
Het is een laffe houding om geen geld uit te willen geven voor een lidmaatschap, maar wel zeuren en willen mee profiteren van de behaalde resultaten van deze zelfde belangenverenigingen. Ik zeg dus DOEN!!!.

therealpearl13|24.07.20|20:30

Ehhh…Mijnheer Pijnappel, Nergens om hoor…Maar welke behaalde resultaten bedoel je nu precies? Mij schiet er niet zo snel ééntje te binnen. Resultaten zullen ook vast niet van de BOVAG zijn denk ik.
Als ik het verhaal lees van dat mannetje van de BOVAG, draait mijn maag al om. Geen enkele intentie om achter onze beroepsgroep te gaan staan, Alleen maar leden binnen willen halen.Waarom? Omdat de BOVAG Niets heeft met een beroepsgroep, maar ordinair geld verdient aan een lidmaatschap. Meer niet.

Cor vd wildenberg|25.07.20|00:13

Ben het volledig eens met Boudewijn, waar praten we over voor de prijs van twee rijlessen ben je een heel jaar lid. Ik ben bij VRB. Daar zitten mensen in het bestuur die zich maximaal inzetten voor hun leden.

A.b|25.07.20|07:26

Zolang wij met belachelijke sancties rondlopen adviseer ik niemand lid te worden. Eerst praktijkbegeleiding nu VOG.

Boudewijn Pijnappel|25.07.20|08:55

Geachte heren “therealpearl” en “A.b” lekker anoniem en onterechte kritiek leveren. Dat jullie niet weten wat de organisatie’s bewerkstelligen kunnen jullie ook niet weten, want jullie ontvangen geen nieuwsbrieven.

Raimond E|25.07.20|17:56

Beste A.b, De vog is alles behalve belachlijk, er zitten veel teveel kansloze figuren in onze branche die hun handen niet thuis kunnen houden en zelf een gevaar op de weg zijn. Ieder jaar een verplichte vog afgeven is in mijn ogen nog beter.
Lidmaatschap van een branche vereniging kan handig zijn maar ik zou zelf nooit lid van de bovag worden. Belachelijke bedragen betalen voor niets. Zelf ben ik lid van de nijmeegse autorijscholen combinatie. Een locale branche vereniging

A.b|25.07.20|20:24

Hier in Nederland heb je ongeveer 18 duizend rijinstructeurs, hoeveel van die kansloze figuren lopen dan rond! Ik denk zelf aan maximaal 5 procent. Die 5 procent verpesten het voor de goeden, is echt typisch Nederlands.

A.b|25.07.20|20:27

Alles over één kam scheren.

A.b|26.07.20|12:57

Is een hele slechte systeem, waarom moet ik gaan bloeden als iemand anders zijn werk niet goed doet.
Prutsers heb je overal.

A.b|26.07.20|21:41

Boudewijn,

Sowieso ga ik geen brancheorganisaties steunen die aan sancties hebben gewerkt anders ben ik namelijk een dief van mijn eigen portemonnee. Ik ben bijna 20 jaar rijinstructeur in die 20 jaar heb ik geen verbeteringen gezien alleen wat sancties en slap geouwehoer.

Rij Baas|27.07.20|10:26

Anoniem huilie huilie doen is zo slap

A.b|27.07.20|11:21

Baas, Dat is niet zo belangrijk wie ik ben, of heb je mijn gegevens hebben. Wil je even normaal reageren ik spreek hier puur uit ervaring.

A.b|27.07.20|12:22

Bedoel nodig.

Kees Nas|27.07.20|17:59

Jee wat flauw om iemand aan te vallen omdat hij (net als ik zelf) zijn echte naam niet wil meedelen.
Ja ook ik heb zeker kritiek en ben geen lid.
Ik zie na bijna 30 jaar rijles geven geen voordeel om lid te zijn van welke organisatie dan ook.
Het is zo’n beetje hetzelfde als met stemmen. Als je niet stemt heb je geen recht van spreken.
Oh ja.
Ik heb geen goede acties vernomen van welke organisatie dan ook tijdens Corona tijd.
Verras me met iets positiefs!!!

Rieneke Kok|29.07.20|10:39

De brancheverenigingen hebben het coronaprotocol opgesteld. Van de inhoud kan je van alles vinden, maar zonder protocol was er geen toestemming gekomen om weer te gaan lessen op 11 mei. Dat is toch iets.

Kees Nas|29.07.20|20:56

Ok Rieneke dat is inderdaad iets ja.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.