BRUSECO start met opleiding en bijscholing voor rijinstructeurs

Nederland heeft er een nieuwe opleider voor rijinstructeurs bijgekregen. Opleidingsinstituut BRUSECO, bekend van de rijopleidingen voor professionele chauffeurs biedt nu ook de opleiding tot rijinstructeur categorie B aan. Ook start de opleider met verschillende WRM-bijscholingen.

Paul Brussaard, eigenaar en oprichter van BRUSECO, vertelt: “we zijn in 2001 gestart met het opleiden van directiechauffeurs en erkend door het CCV en DEKRA. Daarnaast traint BRUSECO al enkele jaren dagelijks chauffeurs van onze hulpdiensten op de openbare weg, met en zonder gebruikmaking van optische- en geluidssignalen.” 

Die OGS+ trainingen gebeuren onder de namen Brandweerrijschool en Ambulancerijschool, waarbij experts uit het instructeursveld de rijtrainingen voor deze chauffeurs verzorgen. In toenemende mate worden daarbij ook WRM-instructeurs ingezet die zich hebben gespecialiseerd als OGS+ instructeur. Volgens Brussaard is er veel vraag naar die gespecialiseerde rijinstructeurs. “Daarom zijn we twee jaar geleden gestart met het opleiden van rijinstructeurs die zich willen specialiseren als instructeur voor hulpdiensten.” 

WRM-instructeur worden

Nu start BRUSECO dus ook met het opleiden en bijscholen van rijinstructeurs. “De OGS+ opleiding was onze eerste kennismaking met de WRM-rijinstructeur als doelgroep”, vertelt Paul Brussaard. “Dat heeft ons geïnspireerd om bijscholing te ontwikkelen die de rijinstructeur verder brengt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.”  

De opleider vervolgt: “we merkten dat daar een grote behoefte aan is. Instructeurs zoeken naar kennis om beter te worden in hun vak. Op het terrein van didactische vaardigheden, communicatie en vakkennis bieden wij hen uniek lesmateriaal. Dat werkt inspirerend, zo hebben we al meermalen ervaren. Onze trainingen zijn altijd interactief waarbij we aansluiten op niveau en de vraag van ieder deelnemer. Dat maakt de WRM-bijscholing weer leuk en interessant voor de instructeur. Het is de bedoeling dat je als je de deur uitloopt het gevoel hebt dat je er echt iets aan hebt gehad. Daar gaan we voor.”

Aanbieding

BRUSECO biedt rijinstructeurs de mogelijkheid een keer gratis aan een bijscholing deel te nemen. Brussaard: “geloof het niet, kom het zelf ervaren. Dat is de beste manier om elkaar beter te leren kennen. Bruseco biedt daarom in heel 2020 een pakket aan met drie bijscholingsdagen waarvan je één dag gratis mag volgen. Deze aanbieding geldt als kennismakingsaanbieding en is dus eenmalig voor iedere WRM-rijinstructeur van toepassing”. Kijk hier voor meer informatie 

Deze erkende bijscholingen biedt BRUSECO aan. 

  • Bijscholing WRM: “Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert?” (WRM 59, 2 dagdelen) 

Leer het beste uit jezelf te halen als het gaat om de benadering van voorrangsvoertuigen. We geven een inkijkje in het hoofd van die chauffeur van de brandweer, zodat je begrijpt hoe je voortaan op de juiste wijze kunt reageren. Bruseco verzorgt jaarlijks vele honderden rijtrainingen voor onze hulpdiensten zoals brandweer en ambulance. Die kennis en ervaring brengen we graag over in deze interessant applicatiedag. Heb je de bevoegdheidspas OGS+ via BRUSECO behaald? Dan is dit een leuke aanvulling. Hoe ga je jouw leerlingen coachen in het omgaan met een sirene en blauw licht? Je leert het tijdens deze applicatiedag. De applicatiedag “Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert” is door Bruseco ontwikkeld. 

  • Bijscholing WRM-instructeur: “Het RVV” (WRM 28, 2 dagdelen)

De basistraining voor iedere WRM-rijinstructeur. De kunst is niet om te weten wat in het RVV staat. Het gaat vooral om de praktische toepassingen. Dat biedt BRUSECO met deze masterclass. Zo ben je actueel bijgeschoold en helemaal up-to-date op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

  • Bijscholing WRM-instructeur : “Autotechniek en Veiligheid voor rijinstructeurs ADAS ++” (WRM 54, 2 dagdelen)

Nieuwe voertuigen en andere technieken vragen om een andere zienswijze. Ook het optimaal gebruik maken van de verschillende actieve en passieve veiligheidssystemen vraagt om kennis en ervaring. Dit is een interessante masterclass, die ook gevolgen kan hebben voor de keuze van jouw volgende instructievoertuig. Wat betekent dit voor jou en voor jouw leerling? Dat wordt deze dag uiteengezet. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de autobranche. Hybride of elektrisch rijden? Waterstof of toch diesel? Adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS… Alles moet je kunnen uitleggen, want het vak van rijinstructeur is op dit terrein ook sterk in ontwikkeling. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.