uber, taxi

Tweede leerling in de lesauto toch nog toegestaan

Rijlessen mogen vooralsnog gewoon plaatsvinden. De aangescherpte coronamaatregelen hebben vrijwel geen gevolgen voor de rijschoolsector. Het is toegestaan om met een tweede leerling in de auto te rijden, het zogeheten taxirijden. Het CBR komt wel met een aanscherping: het dragen van een faceshield tijdens de rijles is niet toegestaan. 

In de persconferentie van dinsdag 3 november over de coronamaatregelen zijn de contactberoepen en specifiek rijlessen niet expliciet genoemd. Op de website van Rijksoverheid staat aanvullende informatie. Eerder vandaag was daar te lezen dat het niet is toegestaan om met twee leerlingen te rijden. Inmiddels is de informatie aangepast: taxirijden mag nog steeds.

Het dragen van mondkapjes tijdens de rijles op laste van uitsluiting van het praktijkexamen staat eveneens genoemd op de pagina van de Rijksoverheid.

Faceshields

Sinds de invoering van de regel om mondkapjes te dragen tijdens de praktijklessen, krijgt het CBR vragen of tijdens de rijlessen de mondkapjes vervangen mogen worden door zogeheten faceshields. Deze doorzichtige kunststof gezichtsschermen kon je afgelopen maanden in verschillende uitvoeringen tegenkomen in de horeca en in de retail. Maar ze zijn niet toegestaan (voor) tijdens de praktijklessen, laat het CBR weten. Het rijvaardigheidsbureau beroept zich op een TNO-onderzoek van eerder dit jaar. Daaruit bleek dat faceshields minder bescherming bieden. En bovendien kunnen ze gevaarlijk zijn bij een aanrijding.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Tweede leerling in de lesauto toch nog toegestaan”

Yusuf Sahin|04.11.20|12:08

Volgende maatregel is leerling moet rijden zonder rijinstructeur want rijinstructeurs hebben corona gemaakt. Alles komt in onze schoenen terecht of rijlessen stil leggen of geen maatregelen die gericht is op mars maan jupiter..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.