Rijsimulator GreenDino voor Code 95

Invoering nieuwe richtlijn Code 95 uitgesteld tot april 2021

De gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders is uitgesteld. De richtlijn zou op 1 januari ingaan, maar dat wordt waarschijnlijk 1 april 2021. Binnen twee weken moet duidelijk worden per wanneer de Richtlijn nu daadwerkelijk ingaat. 

De omstandigheden rondom corona hebben gezorgd voor vertraging in het wetgevingstraject. In de gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders zijn wijzigingen opgenomen die van invloed zijn op de nascholingscursussen voor de code 95.

Beroepschauffeurs moeten code 95 op het rijbewijs hebben, een bewijs van vakbekwaamheid. Daarvoor moet een basiskwalificatie worden gehaald. Om de code te behouden moet iedere vijf jaar tenminste vijfendertig uur aan nascholing worden gevolgd.

Dit zijn de wijzigingen

De wijzigingen: er moet meer variatie binnen de nascholingen komen, cursussen moeten plaatsvinden op aaneengesloten dagen, er komt een maximum van twaalf uur aan e-learning en een opleiding over EU-wetgeving wordt verplicht. RijschoolPro zette eerder al eens de details op een rijtje.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Invoering nieuwe richtlijn Code 95 uitgesteld tot april 2021 | RijschoolPro
Rijsimulator GreenDino voor Code 95

Invoering nieuwe richtlijn Code 95 uitgesteld tot april 2021

De gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders is uitgesteld. De richtlijn zou op 1 januari ingaan, maar dat wordt waarschijnlijk 1 april 2021. Binnen twee weken moet duidelijk worden per wanneer de Richtlijn nu daadwerkelijk ingaat. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.