Politie.be

België wil puntenrijbewijs binnen huidige regeerperiode geregeld hebben

Politie.be

België wil de komende regeerperiode werk maken van de invoering van een puntenrijbewijs, zo verzekerde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne eerder deze maand.

Van Quickenborne deed zijn uitspraak tijdens de bespreking van zijn beleidsverklaring in de kamer. Het zou betekenen dat het puntenrijbewijs in België voor 2024, wanneer de zogeheten 55e legislatuur afloopt, ingevoerd moet zijn. De minister van Mobiliteit zou daarin de leiding moeten nemen zei Van Quickenborne, “met steun van Justitie”.

Het puntenrijbewijs staat in België al zeker 30 jaar op de agenda maar werd nooit werkelijkheid. Dit onder meer omdat de databanken van rijbewijzen en die van veroordelingen niet aan elkaar gekoppeld waren.

De huidige regering De Croo zal volgens Nieuwsblad een studie laten uitvoeren naar het rijbewijs met punten, waarbij gekeken zal worden naar hoe het in andere landen geregeld is en bevalt. In Nederland wordt al langer met een variant van het puntensysteem voor rijbewijzen gewerkt.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.