Max Verstappen blikt in interview terug op rijexamen

Max Verstappen heeft in gesprek met oud radio-DJ Edwin Evers teruggeblikt op zijn rijexamen. Volgens de Formule 1-coureur moest zijn vader Jos hem flink aansporen om überhaupt te beginnen met rijden.

Verstappen baarde in maart 2015 opzien door op 17-jarige leeftijd zijn Formule 1-debuut te maken tijdens een Grand Prix. Niet alleen vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat hij destijds nog geen rijbewijs had.

Autorijden had hij tot die tijd sowieso slechts sporadisch gedaan, ondanks aanmoedigingen van zijn vader Jos Verstappen. “Ik vond het nooit leuk. ‘Rij nou eens in die auto’, zei mijn vader wel eens als we op een industrieterrein waren. Hij moest me echt pushen om te rijden.”

Op de vraag waar die twijfel vandaag komt zegt Verstappen dat het vooral de handgeschakelde versnellingsbak was. “Het schakelen vond ik nooit leuk. Geef mij maar lekker een automaat”, aldus de coureur.

Tijdens zijn rijexamen later dat jaar in België, waar Verstappen destijds woonachtig was, maakte hij naar eigen zeggen twee foutjes. Eenmaal sloeg hij rechtsaf terwijl hij naar links had gemoeten, het andere moment betrof geen voorrang verlenen aan voetgangers.

“Die mensen stonden nog niet eens aan de kant van de weg. Dat was even een discussiepunt; ik ga altijd in discussie natuurlijk”, zegt Verstappen met een knipoog. Hij slaagde in een keer. De coureur had er niet aan moeten denken om te zakken. “Dat kan toch niet? Dat had ik echt voor de buitenwereld stilgehouden. Absoluut.”

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.