Rijopleider Jongepier komt met webinars voor instructeursopleidingen

Jongepier webinar

Jongepier gaat zijn opleiding voor instructeur voortaan ook aanbieden via webinars. Daar wordt in januari in groepjes van maximaal 12 leerlingen mee begonnen.

De inspiratie voor instructeursopleidingen via interactief webinar komt van Zoom-sessies van een Amerikaanse partij waar eigenaar Simon Jongepier zelf trainingen volgt. “Zij werken vanuit een studio met hun cursisten, wat een geheel nieuwe dimensie aan de training geeft. Het is alsof we met z’n allen in een zaal zitten”, zegt Jongepier in gesprek met RijschoolPro.

Op 9 december beginnen de werkzaamheden aan de eigen studio, waarna op 23 januari de eerste webinar van start gaat. De webinars krijgen volgens Jongepier elementen van een klassieke les. Zo zijn er voor de studio speciale smartboards besteld, kunnen de cursisten in groepjes werken en wordt een grote mate van interactie mogelijk gemaakt.

“Zo hebben we voor de cursisten speciale bordjes gemaakt die ze omhoog kunnen houden, met bijvoorbeeld een duimpje omhoog, applaus en wat al niet meer. Het wordt echt een feestje”, belooft Jongepier, die er bewust voor gekozen heeft om met een relatief klein aantal leerlingen te starten.

“Zeker in de eerste fase wil ik inzetten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik heb geen ambitie meer om de grootste te worden, dat laat ik aan anderen over. Onze naam moet synoniem staan voor kwaliteit.”

Volgens Jongepier hebben webinars de toekomst, zeker nu het volgens de eigenaar onwaarschijnlijk is dat we na de coronacrisis met z’n allen naar de oude situatie terugkeren. “Net zoals we destijds met de introductie van blended learning er precies op het goede moment bij waren, denken we dat we het nu weer bij het juiste eind hebben. De webinars zijn eigenlijk de voortzetting daarvan, maar dan next level.”

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijopleider Jongepier komt met webinars voor instructeursopleidingen | RijschoolPro

Rijopleider Jongepier komt met webinars voor instructeursopleidingen

Jongepier webinar

Jongepier gaat zijn opleiding voor instructeur voortaan ook aanbieden via webinars. Daar wordt in januari in groepjes van maximaal 12 leerlingen mee begonnen.

De inspiratie voor instructeursopleidingen via interactief webinar komt van Zoom-sessies van een Amerikaanse partij waar eigenaar Simon Jongepier zelf trainingen volgt. “Zij werken vanuit een studio met hun cursisten, wat een geheel nieuwe dimensie aan de training geeft. Het is alsof we met z’n allen in een zaal zitten”, zegt Jongepier in gesprek met RijschoolPro.

Op 9 december beginnen de werkzaamheden aan de eigen studio, waarna op 23 januari de eerste webinar van start gaat. De webinars krijgen volgens Jongepier elementen van een klassieke les. Zo zijn er voor de studio speciale smartboards besteld, kunnen de cursisten in groepjes werken en wordt een grote mate van interactie mogelijk gemaakt.

“Zo hebben we voor de cursisten speciale bordjes gemaakt die ze omhoog kunnen houden, met bijvoorbeeld een duimpje omhoog, applaus en wat al niet meer. Het wordt echt een feestje”, belooft Jongepier, die er bewust voor gekozen heeft om met een relatief klein aantal leerlingen te starten.

“Zeker in de eerste fase wil ik inzetten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik heb geen ambitie meer om de grootste te worden, dat laat ik aan anderen over. Onze naam moet synoniem staan voor kwaliteit.”

Volgens Jongepier hebben webinars de toekomst, zeker nu het volgens de eigenaar onwaarschijnlijk is dat we na de coronacrisis met z’n allen naar de oude situatie terugkeren. “Net zoals we destijds met de introductie van blended learning er precies op het goede moment bij waren, denken we dat we het nu weer bij het juiste eind hebben. De webinars zijn eigenlijk de voortzetting daarvan, maar dan next level.”

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.