Rijschool België

Gedeeltelijke herstart Belgische rijopleidingen en -examens aangekondigd

Vanaf 14 december worden bepaalde rijopleidingen en -examens weer toegestaan in Vlaanderen, waaronder die voor motoren en bromfietsen. Daarnaast is er groen licht voor bus- en vrachtwagenchauffeurs in spé, zo laat de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters vrijdag weten.

Daarnaast kunnen alle theorielessen en -examens weer hervat worden. Rijopleidingen en -examens voor de rijbewijzen B, BE en G gaan voorlopig nog niet van start. Peeters is desalniettemin content.

“Ik ben alvast erg tevreden met deze gedeeltelijke heropstart. Mensen kunnen opnieuw werk maken van hun theoretisch rijexamen. Dat is een eerste stap vooruit. Daarnaast is dit goed nieuws voor de logistiek en de sector van het personenvervoer”, aldus de minister.

De examencentra zullen aanstaande maandag hun werk hervatten en afspraken inplannen. Voor de praktijkexamens voor categorie B worden geen afspraken gemaakt. Rijscholen mogen vanaf 14 december ook weer aan de slag, al kunnen zij zelf beslissen over het precieze moment waarop. Leerlingen wordt daarom aangeraden contact op te nemen met hun rijschool.

Peeters blijft van mening dat ook de Rijopleidingen en -examens voor de rijbewijzen B, BE en G weer hervat zouden moeten worden, zeker wanneer zij de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Eerder in december gaf de minister de rijschoolbranche nog een pluim, aangezien aangezien het veiligheidsprotocol van de sector zich “voldoende heeft bewezen”.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.