De lockdownschade zal groot zijn, vreest rijschoolbranche

Als gevolg van de afgelopen maandag aangekondigde harde lockdown zijn rijscholen tot en met 19 januari gesloten. Tevens zijn de motor- en brommerrijlessen niet meer toegestaan en heeft het IBKI de examens voor rijinstructeurs geannuleerd. De rijschoolbranche verwacht dat de schade groot zal zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nick Augusteijn

11 reacties op “De lockdownschade zal groot zijn, vreest rijschoolbranche”

Delispizzaitalia Den Haag|16.12.20|14:16

. Meeste rij-instructeurs zijn full-timers die nu buiten elke regeling vallen! We zijn 14dec dicht gegooid en meeste rijscholen hebben dus al een omzet gedraaid. Daardoor vallen ze buiten de tozo regeling! Die vult aan tot wettelijke minimum. Now is een lening en de tvl moet je minimaal 3k vaste lasten hebben. En dit moet dus onze woordvoerders zijn. Ze begrijpen het zelf niet terwijl in andere branches wel wordt gelobbyd over compensaties en geld. Willen deze woordvoerders alleen zelf geld verd

Rij Baas|17.12.20|09:24

Hopelijk beetje tozo vangen. Zou mooi wezen in mijn 2 weken langer dan geplande vakantie.

Robert Nijdam|17.12.20|11:39

“Wel voert BOVAG aan dat veel van de lessen die nu niet gegeven kunnen worden, later wel weer ingehaald kunnen worden” …… Onzin, de uren die je nu niet maakt zijn nooit meer in te halen of bedoel je dag en nacht werken? Lekker veilig op de weg dan. De regelingen belichamen een veel te kleine pleister op een veel te grote wond als je er al voor in aanmerking komt. Branche verenigingen, kom uit je stoel en ga onderhandelen. De schade zal groot zijn, dat kan iedereen op zijn vingers natellen.

Mart Kuiper|17.12.20|12:26

Nu had ik gehoopt dat men geleerd had van gemaakte fouten in het verleden, maar dat blijkt bij overheidsinstanties toch ijdele hoop.
Gaat het CBR kandidaten van wie het examen nu. Iet doorgaat een mail sturen dat de rijschool de volgende dag al een nieuwe datum kan reserveren…terwijl TOP deels op slot zit. Kandidaat gaat de rijschool weer bellen, krijgt daar te horen dat t niet gaat..maar heeft wel een “ officiële mail van het CBR…dus tja wat maakt de meeste indruk. CBR DENK NOU EENS NA!!!

Mart Kuiper|17.12.20|12:29

Ga geen informatie de wereld in helpen die niet klopt of die teruggedraaid moet worden. De chaos is al groot genoeg, hier zitten rijscholen niet oo te wachten. Net als de info dat brommer en motorrijlessen nu toch weer zouden mogen. Er is sprake van een BEROEPSVERBOD!!!! Bovendien als ht CBR wel gewoon dicht blijft wat zou het nut zijn. We mogen niet naar de Hema en Blokker maar dan wel naar een motorrijschool om achtjes te lwren draaien…ga dat maar uitleggen en de goegemeente.

Rij School|17.12.20|13:41

Waarom hoor ik nu niets over de omzetderving die zijn ontstaan door de lange wachttijden bij de theorie examens?

Ondanks en niet al te beste dienstverlening, het CBR onder verscherpte toezicht van de minister staat kan het CBR zonder problemen haar tarieven weer verhogen.

Hoe groot is de kans dat als een rijschool tegen zijn leerling zegt dat die over +/- 2½ maand weer kan lessen, en je dan ook meteen even doorgeef dat de lesprijs met 4(!) euro omhoog gaat, zou die leerling dat accepteren?

Kees Nas|17.12.20|17:29

Lekker verwarrend allemaal. Bij bijstand aanvragen worden nu veel meer eisen gesteld. Loonstrook van m’n partner en alle bankafschriften. Lekker dan. Spaar je netjes voor een andere auto omdat die nu eenmaal sneller stuk gaat krijg je daarom misschien niet eens bijstand.
Die andere regering krijg je bij 30 procent omzetverlies maar dan per kwartaal. Lekker dan. We hebben 100 procent omzetverlies maar pas vanaf de tweede week in december en ook begin van het nieuwe kwartaal.

Kees Nas|17.12.20|17:35

En dan nog zoiets leuks. Stel dat we halverwege januari ineens weer mogen lessen en de examens zijn blijven staan. Mag je plots op maandag 18 januari dan weer examen doen nadat die kandidaat 4 weken geen millimeter heeft gereden?
Ook dat is de info zoals ik m nu heb van het CBR.
Hoe noemde die afgedankte politicus ons ook alweer. Oh ja “Partners” omdat we zo fijn “samenwerken”
Nu is een goed moment om duidelijk te zijn ook al snap ik ook wel dat de cijfers ook vandaag niet echt rooskleurig zijn

A.b|17.12.20|18:28

Kees Nas,

Ben volledig met je eens!

Ik heb zelfs een nieuwe richtingaanwijzer inclusief cruisecontrol moeten kopen, hendel afgebroken tijdens snel sturen. Wij hebben te maken met slopers.

Nico Lardinois|14.01.21|21:27

Te gek voor woorden.

Ik als eigenaar van vrachtautorijschool in Maastricht ( Heuvelland Zuid Limburg) mag geen vrachtauto rij les geven .
Wat zie ik hier in het Heuvelland sinds gisteren 13 januari de dag nadat Rutten gezegd heeft dat we weer 3 weken niet mogen lessen : Defensie ( overheid) is hier volop aan het lessen met zware vrachtwagens met 2 tanks achterop als lading groot Les bord voorop de vrachtwagen en Rij Instr

Nico Lardinois. Verkeerschool Creemers-Belfort Maastricht 06 13378754

Nico Lardinois|14.01.21|21:42

Ik als eigenaar van vrachtautorijschool in Maastricht ( Heuvelland Zuid Limburg) mag geen vrachtauto rij lessen meer geven.
Wat zie ik hier in het Heuvelland sinds gisteren 13 januari de dag nadat Rutten gezegd heeft dat we weer 3 weken niet mogen lessen: Defensie ( overheid Rutten zelf) is hier volop aan het lessen met grote vrachtwagens en 2 tanks als lading achterop. Grote LES plaat voorop voertuig en Rij Instructeur er naast.
Nico Lardinois. Rijschool Creemers-Belfort M trich 06 13378754

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De lockdownschade zal groot zijn, vreest rijschoolbranche | RijschoolPro

De lockdownschade zal groot zijn, vreest rijschoolbranche

Als gevolg van de afgelopen maandag aangekondigde harde lockdown zijn rijscholen tot en met 19 januari gesloten. Tevens zijn de motor- en brommerrijlessen niet meer toegestaan en heeft het IBKI de examens voor rijinstructeurs geannuleerd. De rijschoolbranche verwacht dat de schade groot zal zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nick Augusteijn

11 reacties op “De lockdownschade zal groot zijn, vreest rijschoolbranche”

Delispizzaitalia Den Haag|16.12.20|14:16

. Meeste rij-instructeurs zijn full-timers die nu buiten elke regeling vallen! We zijn 14dec dicht gegooid en meeste rijscholen hebben dus al een omzet gedraaid. Daardoor vallen ze buiten de tozo regeling! Die vult aan tot wettelijke minimum. Now is een lening en de tvl moet je minimaal 3k vaste lasten hebben. En dit moet dus onze woordvoerders zijn. Ze begrijpen het zelf niet terwijl in andere branches wel wordt gelobbyd over compensaties en geld. Willen deze woordvoerders alleen zelf geld verd

Rij Baas|17.12.20|09:24

Hopelijk beetje tozo vangen. Zou mooi wezen in mijn 2 weken langer dan geplande vakantie.

Robert Nijdam|17.12.20|11:39

“Wel voert BOVAG aan dat veel van de lessen die nu niet gegeven kunnen worden, later wel weer ingehaald kunnen worden” …… Onzin, de uren die je nu niet maakt zijn nooit meer in te halen of bedoel je dag en nacht werken? Lekker veilig op de weg dan. De regelingen belichamen een veel te kleine pleister op een veel te grote wond als je er al voor in aanmerking komt. Branche verenigingen, kom uit je stoel en ga onderhandelen. De schade zal groot zijn, dat kan iedereen op zijn vingers natellen.

Mart Kuiper|17.12.20|12:26

Nu had ik gehoopt dat men geleerd had van gemaakte fouten in het verleden, maar dat blijkt bij overheidsinstanties toch ijdele hoop.
Gaat het CBR kandidaten van wie het examen nu. Iet doorgaat een mail sturen dat de rijschool de volgende dag al een nieuwe datum kan reserveren…terwijl TOP deels op slot zit. Kandidaat gaat de rijschool weer bellen, krijgt daar te horen dat t niet gaat..maar heeft wel een “ officiële mail van het CBR…dus tja wat maakt de meeste indruk. CBR DENK NOU EENS NA!!!

Mart Kuiper|17.12.20|12:29

Ga geen informatie de wereld in helpen die niet klopt of die teruggedraaid moet worden. De chaos is al groot genoeg, hier zitten rijscholen niet oo te wachten. Net als de info dat brommer en motorrijlessen nu toch weer zouden mogen. Er is sprake van een BEROEPSVERBOD!!!! Bovendien als ht CBR wel gewoon dicht blijft wat zou het nut zijn. We mogen niet naar de Hema en Blokker maar dan wel naar een motorrijschool om achtjes te lwren draaien…ga dat maar uitleggen en de goegemeente.

Rij School|17.12.20|13:41

Waarom hoor ik nu niets over de omzetderving die zijn ontstaan door de lange wachttijden bij de theorie examens?

Ondanks en niet al te beste dienstverlening, het CBR onder verscherpte toezicht van de minister staat kan het CBR zonder problemen haar tarieven weer verhogen.

Hoe groot is de kans dat als een rijschool tegen zijn leerling zegt dat die over +/- 2½ maand weer kan lessen, en je dan ook meteen even doorgeef dat de lesprijs met 4(!) euro omhoog gaat, zou die leerling dat accepteren?

Kees Nas|17.12.20|17:29

Lekker verwarrend allemaal. Bij bijstand aanvragen worden nu veel meer eisen gesteld. Loonstrook van m’n partner en alle bankafschriften. Lekker dan. Spaar je netjes voor een andere auto omdat die nu eenmaal sneller stuk gaat krijg je daarom misschien niet eens bijstand.
Die andere regering krijg je bij 30 procent omzetverlies maar dan per kwartaal. Lekker dan. We hebben 100 procent omzetverlies maar pas vanaf de tweede week in december en ook begin van het nieuwe kwartaal.

Kees Nas|17.12.20|17:35

En dan nog zoiets leuks. Stel dat we halverwege januari ineens weer mogen lessen en de examens zijn blijven staan. Mag je plots op maandag 18 januari dan weer examen doen nadat die kandidaat 4 weken geen millimeter heeft gereden?
Ook dat is de info zoals ik m nu heb van het CBR.
Hoe noemde die afgedankte politicus ons ook alweer. Oh ja “Partners” omdat we zo fijn “samenwerken”
Nu is een goed moment om duidelijk te zijn ook al snap ik ook wel dat de cijfers ook vandaag niet echt rooskleurig zijn

A.b|17.12.20|18:28

Kees Nas,

Ben volledig met je eens!

Ik heb zelfs een nieuwe richtingaanwijzer inclusief cruisecontrol moeten kopen, hendel afgebroken tijdens snel sturen. Wij hebben te maken met slopers.

Nico Lardinois|14.01.21|21:27

Te gek voor woorden.

Ik als eigenaar van vrachtautorijschool in Maastricht ( Heuvelland Zuid Limburg) mag geen vrachtauto rij les geven .
Wat zie ik hier in het Heuvelland sinds gisteren 13 januari de dag nadat Rutten gezegd heeft dat we weer 3 weken niet mogen lessen : Defensie ( overheid) is hier volop aan het lessen met zware vrachtwagens met 2 tanks achterop als lading groot Les bord voorop de vrachtwagen en Rij Instr

Nico Lardinois. Verkeerschool Creemers-Belfort Maastricht 06 13378754

Nico Lardinois|14.01.21|21:42

Ik als eigenaar van vrachtautorijschool in Maastricht ( Heuvelland Zuid Limburg) mag geen vrachtauto rij lessen meer geven.
Wat zie ik hier in het Heuvelland sinds gisteren 13 januari de dag nadat Rutten gezegd heeft dat we weer 3 weken niet mogen lessen: Defensie ( overheid Rutten zelf) is hier volop aan het lessen met grote vrachtwagens en 2 tanks als lading achterop. Grote LES plaat voorop voertuig en Rij Instructeur er naast.
Nico Lardinois. Rijschool Creemers-Belfort M trich 06 13378754

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.