ongeval

Doelstelling voor minder verkeersdoden- en slachtoffers buiten bereik

Maximaal 500 verkeersdoden en 10.600 ernstig gewonden in het verkeer in 2020. Dat was de doelstelling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Op basis van cijfers uit de eerste kwartalen van 2020 voorspelt het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat die doelstelling niet gehaald wordt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Doelstelling voor minder verkeersdoden- en slachtoffers buiten bereik”

Gus K.|26.12.20|12:58

Hoe kunnen we de verkeersveiligheid in Nederland verbeteren? Een aantal speerpunten: het invoeren van praktische verkeerseducatie in het primair- en voortgezet onderwijs, het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding/bijscholing van rijinstructeurs (in opleiding): de opleiding/bijscholing meer praktisch van aard maken, het invoeren van praktische verkeerslessen aan bestuurders, het verminderen van het aantal verkeerszuilen en -borden langs de weg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.