Bijna duizend kijkers voor online rijschool-event: Lessen na de lockdown

Tienduizend mensen in Den Haag voor Nationaal ZorgFonds 'De grootste politieke manifestatie deze campagne. Tienduizend mensen die de politiek oproepen een Nationaal ZorgFonds in te voeren. Met energie en enthousiasme. Wat een fantastische dag!’ Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag tijdens het Nationaal Zorgdebat in Den Haag, waar duizenden mensen en lijsttrekkers spraken over de toekomst van ons zorgstelsel. Roemer benadrukte tijdens het debat de noodzaak om snel een streep te zetten door het eigen risico. ‘Het eigen risico is een boete op ziek zijn. Ziek zijn is geen keuze en daarom schaffen we het eigen risico af. De ziektekostenpremies maken we inkomensafhankelijk. Mensen met een middeninkomen en een lager inkomen zullen hiervan profiteren. Heel goed dat een links blok vandaag duidelijk maakt dat het eigen risico moet worden afgeschaft.’ De tent op het Malieveld bleek niet groot genoeg om de duizenden toegestroomde mensen te ontvangen. Roemer: 'Een kwart miljoen mensen zijn inmiddels vriend geworden van het Nationaal ZorgFonds. Het zorgpersoneel staat achter ons. Onze beweging om de marktwerking in zorg af te schaffen groeit. Deze beweging is niet meer te stoppen.' Na afloop van het debat liepen de duizenden mensen in een indrukwekkende mars van het Malieveld naar het torentje van premier Rutte. Met teksten als 'Geen winst over de rug van patienten' wordt duidelijk gemaakt waar deze beweging voor staat. De zorg is geen markt, schaf de zorgverzekeraars af.

Het online rijschool-event: Lessen na de lockdown stond donderdag op het programma. Te gast waren onder meer Emile Roemer over zijn onderzoek naar de misstanden in de branche en Gerrit van Kouterik van het CBR over het opnieuw inplannen van geannuleerde examens. Ook bespraken we wat een gezond lestarief is. Uit onderzoek van RijschoolPro blijkt dat de ideale lesprijs 57 euro is. Dat bedrag ligt echter ver van het daadwerkelijk gerekende uurtarief, daarover gingen we in gesprek met Jos van Zuylen (VRB) en Jos Post (LBKR). 

De volgorde van het programma: 

  • Gerrit van Kouterik van het CBR over het opnieuw inplannen van geannuleerde examens
  • Willem de Hoog van De Hoog Verkeersschool over de impact van corona en de lockdown op zijn rijschool
  • Emile Roemer over het werk van Commissie Roemer die onderzoek doen naar de misstanden in de rijschoolsector
  • Simon Jongepier van Rijinstructeur by Jongepier over online opleiden, oplopende wachttijden en het tekort aan rijinstructeurs
  • Wouter Eijkelenkamp van Dation over slim plannen en de mogelijkheden van automatisering
  • Jos van Zuylen van de VRB en Jos Post van de LBKR over het onderzoek naar een faire lesprijs

Het online rijschool-event werd mede mogelijk gemaakt door:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.