Nieuw platform moet leerlingen met vorm van autisme ondersteunen

Op maandag ging het nieuwe platform Awesome Driver online. Het platform heeft als doel om ervoor te zorgen dat leerlingen een leuke en veilige rijopleiding kunnen krijgen. Het accent ligt daarbij op leerlingen met een vorm van autisme.

Volgens oprichter Asim Kaymak is er in de rijschoolbranche nog onvoldoende aandacht voor deze groep. “Ruim 10.000 mensen met autisme zijn jaarlijks bij het CBR met hun rijbewijs bezig. Door goed naar hen te luisteren hopen we deze mensen te kunnen koppelen aan een rijinstructeur die op dat vlak bekwaam is en gespecialiseerd is in de omgang met autisme.”

Awesome Driver wil daarom een platform zijn waar leerlingen kunnen aangeven wat zij nodig hebben qua ondersteuning, zodat ze aan de meest geschikte instructeur gekoppeld kunnen worden. Bij een bepaald matchpercentage kan er contact opgenomen worden voor een proefles. Het is de bedoeling dat dit platform grotendeels gratis blijft.

“Met andere woorden; bij ons kunnen leerlingen op een leuke en slimmer manier in contact komen met betrouwbare rij-instructeurs. Wat wij vooral niet zijn is een instantie die leerlingen voor rijscholen regelt”, aldus Kaymak.

Tussentijdse beoordeling

De betrouwbaarheidstoetsing bestaat allereerst uit het uitvoeren van verschillende checks, zoals bij het CBR, de KvK en het IBKI. Daarnaast wil Awesome Driver gaan werken met een systeem van tussentijdse beoordelingen. “Deze zijn anoniem en worden pas aan het einde van de lesperiode vrijgegeven in de vorm van een gemiddelde score. Op die manier wordt een ongemakkelijke situatie tussen leerling en instructeur na elke tussentijdse evaluatie voorkomen”, licht Kaymak toe.

Om toch een verdienmodel op te tuigen wordt het platform vermoedelijk vanaf volgend jaar uitgebreid met betaalde functies aan de kant van de instructeur, zoals planning, voortgang beheer en een directe chatfunctie.

De eerste partner heeft het platform Awesome Driver gevonden in de VRO, de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

2 reacties op “Nieuw platform moet leerlingen met vorm van autisme ondersteunen”

SLIPSTREAM MEDIA|01.02.21|17:41

Was dit maar eerder uitgekomen. Precies wat de hele rijschool branche nodig heeft, transparantie!

Asim Kaymak|05.02.21|17:30

Top artikel, dankjewel Nick!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.