Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd

Het ministerie van IenW geeft aan dat de commissie Roemer het adviesrapport over twee maanden wil overhandigen. In plaats van eind februari wordt het nu begin april. Dit rapport zal de resultaten bevatten van het onderzoek naar hoe de rijschoolbranche verbeterd kan worden.

Tijdens een interview met RijschoolPro liet Emile Roemer, leider van het onderzoek, al weten dat het vak van de rijinstructeur meer gewaardeerd moet worden. Ook onderzoekt hij de mogelijkheden voor een Mbo-opleiding tot rijdocent en wordt het examen bij het CBR onder de loep genomen.

Commissie onder leiding van oud-kamerlid Emile Roemer

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een commissie onder leiding van voormalig SP-fractieleider Emile Roemer, die in oktober daartoe werd benoemd als adviseur van minster Cora van Nieuwenhuizen. Roemer wordt in zijn werk bijgestaan door een begeleidingsgroep die is samengesteld uit onder meer vertegenwoordigers van de Alliantie Samen Sterk. Dit is een initiatief uit de sector zelf om de kwaliteit te verbeteren. Ook het CBR en IBKI maken onderdeel uit van de begeleidingsgroep.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd”

Gus K.|04.02.21|18:43

We moeten nu afwachten of de Commissie Roemer de JUISTE aanbevelingen geeft; zo lang er niet gekeken wordt naar het (onderwijs)beleid van de opleidingsinstituten, IBKI en CBR. Mijns inziens is de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding. De Commissie zou eigenlijk aanbevelen: het afschaffen van de praktijkbegeleiding, en de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken.

Gus K.|04.02.21|18:45

Een aantal denkvragen voor de lezers van dit artikel:
1) Waarom vind ik dat de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding en niet binnen de rijscholenbranche? (Tip: denk aan kenmerken.)
2) Waarom zou ik de praktijkbegeleiding afschaffen en wat komt er in de plaats? (Tip: niet de toneelstuk als antwoord.)
3) Waarom zou ik de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken?

Ria Verhagen|16.02.21|15:46

Hoe kan het als je geen vooropleiding heeft gehad , ook geen school gehad , en de Nederlandse taal niet beheerst, toch een autorijschool heeft ze heeft een slagingspercentage van 10 % na anderhalf jaar u begrijp dat ik dat niet begrijp ,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.