Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd

Het ministerie van IenW geeft aan dat de commissie Roemer het adviesrapport over twee maanden wil overhandigen. In plaats van eind februari wordt het nu begin april. Dit rapport zal de resultaten bevatten van het onderzoek naar hoe de rijschoolbranche verbeterd kan worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd”

Gus K.|04.02.21|18:43

We moeten nu afwachten of de Commissie Roemer de JUISTE aanbevelingen geeft; zo lang er niet gekeken wordt naar het (onderwijs)beleid van de opleidingsinstituten, IBKI en CBR. Mijns inziens is de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding. De Commissie zou eigenlijk aanbevelen: het afschaffen van de praktijkbegeleiding, en de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken.

Gus K.|04.02.21|18:45

Een aantal denkvragen voor de lezers van dit artikel:
1) Waarom vind ik dat de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding en niet binnen de rijscholenbranche? (Tip: denk aan kenmerken.)
2) Waarom zou ik de praktijkbegeleiding afschaffen en wat komt er in de plaats? (Tip: niet de toneelstuk als antwoord.)
3) Waarom zou ik de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken?

Ria Verhagen|16.02.21|15:46

Hoe kan het als je geen vooropleiding heeft gehad , ook geen school gehad , en de Nederlandse taal niet beheerst, toch een autorijschool heeft ze heeft een slagingspercentage van 10 % na anderhalf jaar u begrijp dat ik dat niet begrijp ,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd | RijschoolPro

Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd

Het ministerie van IenW geeft aan dat de commissie Roemer het adviesrapport over twee maanden wil overhandigen. In plaats van eind februari wordt het nu begin april. Dit rapport zal de resultaten bevatten van het onderzoek naar hoe de rijschoolbranche verbeterd kan worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Rapport commissie Roemer twee maanden vertraagd”

Gus K.|04.02.21|18:43

We moeten nu afwachten of de Commissie Roemer de JUISTE aanbevelingen geeft; zo lang er niet gekeken wordt naar het (onderwijs)beleid van de opleidingsinstituten, IBKI en CBR. Mijns inziens is de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding. De Commissie zou eigenlijk aanbevelen: het afschaffen van de praktijkbegeleiding, en de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken.

Gus K.|04.02.21|18:45

Een aantal denkvragen voor de lezers van dit artikel:
1) Waarom vind ik dat de kern van de problemen binnen de rijscholenbranche, is de kwaliteit van de opleiding tot rijinstructeur, de bijscholing en de praktijkbegeleiding en niet binnen de rijscholenbranche? (Tip: denk aan kenmerken.)
2) Waarom zou ik de praktijkbegeleiding afschaffen en wat komt er in de plaats? (Tip: niet de toneelstuk als antwoord.)
3) Waarom zou ik de opleiding en bijscholing meer praktisch en toepassingsgericht maken?

Ria Verhagen|16.02.21|15:46

Hoe kan het als je geen vooropleiding heeft gehad , ook geen school gehad , en de Nederlandse taal niet beheerst, toch een autorijschool heeft ze heeft een slagingspercentage van 10 % na anderhalf jaar u begrijp dat ik dat niet begrijp ,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.