Gelderland gaat rijlessen in een elektrische auto stimuleren

Sneeuw. laadpaal, auto. Van Promedia

Het Gelders Energie Akkoord start in Gelderland met pilots om de elektrificatie van rijopleidingen te versnellen. Onder het mom van ‘Ruim baan voor elektrisch lessen’ kunnen Gelderse rijschoolhouders en leerlingen onder andere kosteloos kennismaken met lessen in een elektrische auto.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

6 reacties op “Gelderland gaat rijlessen in een elektrische auto stimuleren”

Wim van Dijk|10.02.21|11:40

Het zou onverstandig zijn om de code 78 af te schaffen. Het rijden in een schakel auto is echt veel lastiger en zeker niet voor iedereen geschikt. Als de code wordt afgeschaft zal dat de veiligheid niet verbeteren

Ik geef sinds 2013 rijles in een EV en die keuze is om meerdere reden gemaakt. De veiligheid in het verkeer mag niet worden opgeofferd door een stimulerings maatregel

Jan de Groot|11.02.21|12:30

niemand houd rekening met veiligheid, anders reden er niet zoveel cowboys rond, daar geld alleen de omzet , maar ben het wel eens met bovenstaande er moet veel veranderen maar begin eens aan de basis maar Hr Roemer is toch bezig ????

Jan de Groot|11.02.21|12:33

Niemand geefft om de verkeersveiligheid , anders reden er niet zoveel cowboy s rond eerst omzet maar ben het eens met bovenstaande maar hr Roemer gaat de rijscholen / cbr / en verkeersveiligheid toch renoveren

Harry de Kort|11.02.21|20:33

Wim van Dijk, totaal niet met je eens. Al in de jaren ‘70 mocht iedereen die automaten rijbewijs haalde na een jaar gewoon in schakelbak rijden. En ging eigenlijk altijd goed.
Het is inmiddels in Zwitserland en Duitsland al realiteit en is code 78 van het rijbewijs. Enige mits in Duitsland dat je in ieder geval 6 uurtjes in schakelbak hebt gelest. In Zwitserland is het helemaal los gelaten.
Schakelbak en brandstof auto is steeds meer hopeloos ouderwets!
Helaas ziet de jeugd dat (nog) niet!

Amar J Sing|12.02.21|11:41

In Nederland wordt altijd omgekeerd geredeneerd en staat men vaak in het lijstje onderaan met Bulgarije!!Oplossing: Code 78 opheffen zodat lessen in EV/hybride auto’s vlotter gaat.Zij die handgeschakeld willen rijden zullen verplicht extra rijlessen moeten doen na behalen van eerst hun automaat rijexamen en krijgen een rijbewijs met deze speciale code na het doen van een rijtest!Deze rijtest doet men bij een rijschool op straffe van directe sluiting en geldboete bij niet volgen vd richtlijnen!

Erik van Mullem|29.07.21|17:00

Een rijschool opperde om in de overgang naar elektrisch rijden de kandidaat eerst lessen te geven in een elektrische auto en het tussentijdse examen te laten afnemen. Dan over te stappen naar handgeschakeld waarmee de ervaring in brede zin wordt uitgebreid. Het snelle accelereren van een elektrische auto, alle nieuwe automatische hulpmiddelen laten ervaren (Lane assist, adaptieve cruise control etc.), automaat leren rijden en handgeschakeld. Uiteindelijk wordt het elektrisch rijden!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gelderland gaat rijlessen in een elektrische auto stimuleren | RijschoolPro

Gelderland gaat rijlessen in een elektrische auto stimuleren

Sneeuw. laadpaal, auto. Van Promedia

Het Gelders Energie Akkoord start in Gelderland met pilots om de elektrificatie van rijopleidingen te versnellen. Onder het mom van ‘Ruim baan voor elektrisch lessen’ kunnen Gelderse rijschoolhouders en leerlingen onder andere kosteloos kennismaken met lessen in een elektrische auto.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

6 reacties op “Gelderland gaat rijlessen in een elektrische auto stimuleren”

Wim van Dijk|10.02.21|11:40

Het zou onverstandig zijn om de code 78 af te schaffen. Het rijden in een schakel auto is echt veel lastiger en zeker niet voor iedereen geschikt. Als de code wordt afgeschaft zal dat de veiligheid niet verbeteren

Ik geef sinds 2013 rijles in een EV en die keuze is om meerdere reden gemaakt. De veiligheid in het verkeer mag niet worden opgeofferd door een stimulerings maatregel

Jan de Groot|11.02.21|12:30

niemand houd rekening met veiligheid, anders reden er niet zoveel cowboys rond, daar geld alleen de omzet , maar ben het wel eens met bovenstaande er moet veel veranderen maar begin eens aan de basis maar Hr Roemer is toch bezig ????

Jan de Groot|11.02.21|12:33

Niemand geefft om de verkeersveiligheid , anders reden er niet zoveel cowboy s rond eerst omzet maar ben het eens met bovenstaande maar hr Roemer gaat de rijscholen / cbr / en verkeersveiligheid toch renoveren

Harry de Kort|11.02.21|20:33

Wim van Dijk, totaal niet met je eens. Al in de jaren ‘70 mocht iedereen die automaten rijbewijs haalde na een jaar gewoon in schakelbak rijden. En ging eigenlijk altijd goed.
Het is inmiddels in Zwitserland en Duitsland al realiteit en is code 78 van het rijbewijs. Enige mits in Duitsland dat je in ieder geval 6 uurtjes in schakelbak hebt gelest. In Zwitserland is het helemaal los gelaten.
Schakelbak en brandstof auto is steeds meer hopeloos ouderwets!
Helaas ziet de jeugd dat (nog) niet!

Amar J Sing|12.02.21|11:41

In Nederland wordt altijd omgekeerd geredeneerd en staat men vaak in het lijstje onderaan met Bulgarije!!Oplossing: Code 78 opheffen zodat lessen in EV/hybride auto’s vlotter gaat.Zij die handgeschakeld willen rijden zullen verplicht extra rijlessen moeten doen na behalen van eerst hun automaat rijexamen en krijgen een rijbewijs met deze speciale code na het doen van een rijtest!Deze rijtest doet men bij een rijschool op straffe van directe sluiting en geldboete bij niet volgen vd richtlijnen!

Erik van Mullem|29.07.21|17:00

Een rijschool opperde om in de overgang naar elektrisch rijden de kandidaat eerst lessen te geven in een elektrische auto en het tussentijdse examen te laten afnemen. Dan over te stappen naar handgeschakeld waarmee de ervaring in brede zin wordt uitgebreid. Het snelle accelereren van een elektrische auto, alle nieuwe automatische hulpmiddelen laten ervaren (Lane assist, adaptieve cruise control etc.), automaat leren rijden en handgeschakeld. Uiteindelijk wordt het elektrisch rijden!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.