Reportage: Demonstratie voor de heropening van rijscholen

Rond de tweehonderd rijscholen verzamelden zich dinsdagmiddag in Rijswijk om te demonstreren. Ze willen graag weer beginnen. Die avond kwam tijdens de persconferentie het verlossende woord: 3 maart mogen rijscholen weer uit de startblokken. Tijdens de demonstratie sprak CBR-directeur Pechtold de demonstranten toe. 

Van Maastricht tot Zwolle en Amsterdam, rijschoolhouders vanuit het hele land verzamelden zich vlak bij het hoofdkantoor van examencentrum CBR. Vanuit hier reden ze een protestrit naar het Binnenhof en weer terug naar de verzamelplek.

Carlos Weever van rijschool Axxo, initiatiefnemer van de demonstratie, is trots op hoe het vanmiddag is verlopen. “De politie gaf ons complimenten voor de organisatie en hoe netjes we de regels volgden. Ze moesten even ingrijpen bij het Binnenhof, omdat we daar in eerste instantie wilden stoppen. Toen zijn we meteen teruggereden naar Rijswijk.”

Pechtold sprak via een megafoon de rijschoolhouders toe bij het verzamelpunt. Hij lichte hen in over de maatregelen die het CBR wil ondernemen om de achterstand van examens in te halen. Daarnaast benadrukte hij dat het de taak is aan de instructeurs om alleen leerlingen examen te laten doen die hier echt klaar voor zijn. Hiermee hoopt hij het slagingspercentage omhoog te krijgen, zodat er niet nog meer examens bijkomen. Door te erkennen dat rijschoolhouders het water aan de lippen staat, stak hij hen een hart onder de riem. Ook Jos Post van het LBKR en Ruud Rutten van Alliantie Samen Sterk waren aanwezig en spraken de demonstranten toe.

Kijk hier de reportage terug:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.