CBR: ‘Adviesrapport vervult onze wens voor meer professionaliteit’

CBR, Pechtold, persconferentie, van Promedia

Volgens het CBR geeft het adviesrapport van Roemer invulling aan een jarenlange wens van de rijscholenbranche én het CBR voor meer professionaliteit van de sector. CBR-directeur Pechtold hoopt dat het advies snel wordt uitgevoerd. “Dat verdienen de rijscholenbranche én alle burgers van dit land.”

Het CBR dat zelf ook uitdagingen heeft zoals de corona-inhaalslag, is blij met het voorstel van Emile Roemer. Algemeen directeur Alexander Pechtold: “Consumenten en de rijschoolbranche zijn gebaat bij een betere branche, zonder misstanden en met gegarandeerde kwaliteit voor alle leerlingen. Een branche waar de rijscholen weer trots op kunnen zijn en waarin ze een normale boterham kunnen verdienen.”

Onafhankelijk instituut

Meer sturing en toezicht op de kwaliteit van de rijopleiding door een onafhankelijk instituut gaat daarbij helpen volgens het CBR. Pechtold: “De voortvarendheid waarmee Emile Roemer deze opdracht heeft opgepakt verdient dezelfde opvolging. Het zou goed zijn als dit vastgehouden wordt door snelle vervolgstappen te zetten, zodat dit plan ook wordt uitgevoerd. Dat verdienen de rijscholenbranche én alle burgers van dit land.”

Aanpak misstanden

“Er zijn veel goede rijscholen in Nederland, met professionele rij-instructeurs die leerlingen op professionele wijze opleiden tot veilige verkeersdeelnemers. Maar de branche kent helaas ook uitwassen. Van 1.500 rijscholen slagen minder dan drie van de tien leerlingen voor het eerste praktijkexamen. Wekelijks krijgt het CBR klachten over rijscholen. Onlangs werd een bende opgerold voor het geven van rijles zonder daartoe bevoegd te zijn”, aldus het CBR.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.