Lesauto vliegt uit de bocht en belandt op geparkeerde auto

Een lesauto is zondagavond op een geparkeerde auto terecht gekomen in de Rivierenwijk in Utrecht. De leerling trapte in een bocht het gas in plaats van het rempedaal in, waardoor de auto via een fietsenrek op een andere auto belandde. De rij-instructeur en leerling zijn ongedeerd.

Een vrouw was bijna klaar met haar rijles en wilde de bocht omslaan van de Rijnlaan naar de Hunzestraat. In plaats van te remmen, duwde de leerling flink het gaspedaal in waardoor de auto uit de bocht vloog. Deze kwam vervolgens terecht op een fietsenrek en schoot door op een geparkeerde auto. Het linker voorwiel van de leswagen landde op een Opel cabrio.

De leerling en instructeur konden zelf uit de auto komen en waren ongedeerd. Er zat niemand in de geparkeerde auto. Beide auto’s zijn behoorlijk beschadigd en werden later afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

4 reacties op “Lesauto vliegt uit de bocht en belandt op geparkeerde auto”

A.b|10.05.21|12:42

Ongeval kan iedereen overkomen. Heb hier niet zoveel aan.

Dwars|12.05.21|18:46

Nu is het een fietsenrek en een geparkeerde auto, wat als de ANWB lesauto bovenop 2 kinderen terecht was gekomen? Dit mag je als instructeur nooit overkomen. Je zult nog alerter moeten zijn als je een leerling bij je hebt waarvan je weet dat deze nog niet stuur-/rijvast is!

eelke|13.05.21|11:22

Geweldig article zonder inhoud. echt 1 op 1 bij de locale pers gepikt en geen extra info er bij geplaatst!

eelke|13.05.21|11:23

weinig toegevoegde waarde dit article. niet iets waarvoor ik een abbo op dit zou willen hebben

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.