Tijdens de les door de wasstraat: zonde van de tijd of hoort het erbij?

carwash, wasstraat, foto van Pixabay (free)

Een keer oefenen hoe je met de auto door de wasstraat gaat. Veel rijscholen vinden het grote onzin om dat tijdens de rijles te doen; zonde van de tijd en het geld van de leerling. Maar niet elke rijschool is het daar mee eens. 

Voor de samenwerking tussen Bovag-rijscholen en carwashes is een pakket samengesteld voor rijscholen: zij kunnen tegen een goedkoper tarief vouchers of een waspas met een aantal (gratis) wasbeurten aanschaffen. Het nieuwsbericht hierover deed met name in de rijschoolhoek een hoop stof opwaaien. Op facebook reageerden tientallen rijscholen overwegend negatief.

Iets voor beunhazen

Een rijschoolhouder uit Spijkenisse noemt een ritje naar de carwash ‘veel te veel gedoe’. “Dan moet ik het dakbord eraf halen en de spiegels. Ik rijd wel met ze door een garage, maar de carwash vind ik grote onzin.” De instructrice is bovendien bang dat de bestickering van de lesauto op de lange duur beschadigd. Ze vindt het meer een taak voor de ouders om de rijbewijsleerling op sleeptouw te nemen.

Een tweede instructeur zegt dat alleen ‘beunhazen’ zoiets doen in de tijd van de leerling. Ook tanken en naar de wc gaan moet een rijinstructeur in zijn eigen tijd doen, redeneert hij.

Goed om te oefenen

Voorstanders noemen de wasstraat juist ‘een hartstikke leuke ervaring’ voor de beginnende bestuurder, net als een ritje naar de McDrive. Gerrit Bleijenberg van Autorijschool Bleijenberg uit Barneveld vertelt dat in de opleiding tot rijinstructeur wordt afgeraden om dit soort dingen met de leerling te ondernemen. Dat verbaasde hem toentertijd al. “Het is juist goed om die praktische zaken zoals een keer tanken, wassen of banden oppompen al eens te doen. Je wakkert daarmee ook de interesse voor autorijden bij de leerling aan.”

De Bovag is in juni met de samenwerkingsactie begonnen. Tachtig carwashes doen mee aan het initiatief. Hoeveel rijscholen meedoen is onduidelijk. Bovag wil inhoudelijk nog niet reageren op het verloop van de actie, ze willen eerst zes maanden proefdraaien en daarna evalueren en besluiten of voortzetting zinvol is.

En de carwashes?

CarwashPro zocht uit hoe wasstraten over het initiatief van Bovag denken en of zij het een overbodige luxe vinden om tijdens de les door de wasstraat te gaan. Dat zie je tijdens de uitzending van RijschoolProTV op 27 augustus om 11.00 uur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

2 reacties op “Tijdens de les door de wasstraat: zonde van de tijd of hoort het erbij?”

Jack Salendang|26.08.21|12:36

Zeker weer zo’n hersenloos idee van die wereldvreemde Pechtold en Roemer.

Jack Salendang|26.08.21|12:39

Blijkbaar weer aardig gelobbyd door Pechtold en de wasstraat eigenaren ben benieuwd wat Pechtold hier nu weer aan overhoudt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tijdens de les door de wasstraat: zonde van de tijd of hoort het erbij? | RijschoolPro

Tijdens de les door de wasstraat: zonde van de tijd of hoort het erbij?

carwash, wasstraat, foto van Pixabay (free)

Een keer oefenen hoe je met de auto door de wasstraat gaat. Veel rijscholen vinden het grote onzin om dat tijdens de rijles te doen; zonde van de tijd en het geld van de leerling. Maar niet elke rijschool is het daar mee eens. 

Voor de samenwerking tussen Bovag-rijscholen en carwashes is een pakket samengesteld voor rijscholen: zij kunnen tegen een goedkoper tarief vouchers of een waspas met een aantal (gratis) wasbeurten aanschaffen. Het nieuwsbericht hierover deed met name in de rijschoolhoek een hoop stof opwaaien. Op facebook reageerden tientallen rijscholen overwegend negatief.

Iets voor beunhazen

Een rijschoolhouder uit Spijkenisse noemt een ritje naar de carwash ‘veel te veel gedoe’. “Dan moet ik het dakbord eraf halen en de spiegels. Ik rijd wel met ze door een garage, maar de carwash vind ik grote onzin.” De instructrice is bovendien bang dat de bestickering van de lesauto op de lange duur beschadigd. Ze vindt het meer een taak voor de ouders om de rijbewijsleerling op sleeptouw te nemen.

Een tweede instructeur zegt dat alleen ‘beunhazen’ zoiets doen in de tijd van de leerling. Ook tanken en naar de wc gaan moet een rijinstructeur in zijn eigen tijd doen, redeneert hij.

Goed om te oefenen

Voorstanders noemen de wasstraat juist ‘een hartstikke leuke ervaring’ voor de beginnende bestuurder, net als een ritje naar de McDrive. Gerrit Bleijenberg van Autorijschool Bleijenberg uit Barneveld vertelt dat in de opleiding tot rijinstructeur wordt afgeraden om dit soort dingen met de leerling te ondernemen. Dat verbaasde hem toentertijd al. “Het is juist goed om die praktische zaken zoals een keer tanken, wassen of banden oppompen al eens te doen. Je wakkert daarmee ook de interesse voor autorijden bij de leerling aan.”

De Bovag is in juni met de samenwerkingsactie begonnen. Tachtig carwashes doen mee aan het initiatief. Hoeveel rijscholen meedoen is onduidelijk. Bovag wil inhoudelijk nog niet reageren op het verloop van de actie, ze willen eerst zes maanden proefdraaien en daarna evalueren en besluiten of voortzetting zinvol is.

En de carwashes?

CarwashPro zocht uit hoe wasstraten over het initiatief van Bovag denken en of zij het een overbodige luxe vinden om tijdens de les door de wasstraat te gaan. Dat zie je tijdens de uitzending van RijschoolProTV op 27 augustus om 11.00 uur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

2 reacties op “Tijdens de les door de wasstraat: zonde van de tijd of hoort het erbij?”

Jack Salendang|26.08.21|12:36

Zeker weer zo’n hersenloos idee van die wereldvreemde Pechtold en Roemer.

Jack Salendang|26.08.21|12:39

Blijkbaar weer aardig gelobbyd door Pechtold en de wasstraat eigenaren ben benieuwd wat Pechtold hier nu weer aan overhoudt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.