Rijexamen

Examinatoren in opleiding rijden mee tijdens examens

Instructiekaart, rijexamen, lesauto, rijles,

36 aspirant-examinatoren zijn op woensdag 1 september gestart met hun opleiding bij het CBR. Zij zullen vanaf vrijdag 3 september meerijden tijdens examens. Het CBR vraagt hiermee rekening te houden.

Op een aantal plaatsen in het land zullen de rijexamens iets anders lopen dan normaal. Examinatoren kunnen vergezeld worden door kandidaten die in opleiding zijn om examinator te worden. Het CBR vraagt rijscholen om hun kandidaten en rijinstructeurs hiervan op de hoogte te brengen.

Nieuwe lichting

Er zijn begin september drie klassen van 12 leerlingen begonnen die de komende drie maanden worden opgeleid tot examinator. Het CBR spreekt van een recordaantal examinatoren dat tegelijk aan de opleiding begint. De opleiding duurt ongeveer drie maanden. De eerste lichting nieuwe examinatoren kunnen dus naar verwachting in december aan de slag en dan hopelijk invloed uitoefenen op de reserveringstermijnen van examens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.