CBR publiceert jaarlijkse open data

Naast het jaarverslag en de kwartaalcijfers, publiceert het CBR in juli weer de jaarlijkse open data. Deze keer betreft het de periode van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. 

Het CBR is naar eigen zeggen een transparante instantie. Om deze reden wordt alle informatie die beschikbaar gesteld mag worden, zo compleet en passend mogelijk voor de doelgroep gepubliceerd. In deze gepubliceerde gegevens kan alle actuele data over opleidersresultaten, examens en diploma’s worden ingezien.

‘Rijschoolzoeker’

Het CBR verzamelt al jaren data van alle rijscholen in Nederland en biedt daarom een volledig overzicht van alle slagingspercentages per rijschool. In deze zogeheten Rijschoolzoeker kunnen (aankomend) cursisten rijscholen vergelijken met elkaar en zo een goed doordachte keuze maken voor waar zij uiteindelijk hun lessen gaan volgen.

Het CBR raadt leerlingen aan altijd een rijschool te kiezen met een goed slagingspercentage. In Nederland is het percentage gemiddeld 50 procent.Wel benoemt de organisatie dat het slagingspercentage niet alles zegt, omdat er ook gekeken moet worden naar het gemiddelde slagingspercentage van de examenplaats waarin je gaat afrijden. Zo ligt het slagingspercentage in Rotterdam bijvoorbeeld een stuk lager dan gemiddeld in Nederland. Voornamelijk door de grote drukte in de stad, ligt het percentage al jaren rond de 37 procent.

Ook geeft het CBR aan dat leerlingen moeten bekijken of de rijschool bijvoorbeeld een leskaart gebruikt waarop persoonlijke vorderingen bijgehouden kunnen worden. Tot slot luidt het advies om goed te luisteren naar ervaringen van mensen in de nabije omgeving.

Het volledige overzicht van de recent gepubliceerde open data vind je hier

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “CBR publiceert jaarlijkse open data”

Mart Kuiper|21.07.22|16:19

Het CBR is naar eigen zeggen een transparante instantie….Heb ik toch vandaag nog even kunnen schaterlachen!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.