Foto: Tom Hermans (Unsplash)

Ruim zestig procent poll-stemmers is voor uitbreiding basisopleiding tot rijinstructeur

Uit de wekelijkse poll op de website van RijschoolPro blijkt dat een grote meerderheid van de RijschoolPro-lezers het wenselijk vindt om de basisopleiding tot rijinstructeur uit te breiden. Scholing over onder andere leerlingen met autisme, ADHD, faalangst en/of rijangst zou volgens hen moeten worden opgenomen in de basisopleiding.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Ruim zestig procent poll-stemmers is voor uitbreiding basisopleiding tot rijinstructeur”

Mart Kuiper|27.07.22|12:16

Maar zorg eerst dat de basisopleiding in “de basis” goed is voordat je iets gaat toevoegen.

Els van Voren|28.07.22|21:18

Maar liefst 60% is voor extra scholing over autisme, adhd, faalangst in de basisopleiding! Gezien het voorstel van Roemer om het opleidingsniveau voor instructeurs naar MBO te verhogen, de minister kort geleden heeft besloten dat dit gewoon VMBO kan blijven, lijkt dit mij allemaal wat te hoog gegrepen en is het te hopen dat het geen slap aftreksel van de WRM bijscholingen faalangst / autisme gaat worden waarbij je na 7 uurtjes aanwezigheid een “levenslang” certificaat krijgt?

Mart Kuiper|29.07.22|14:17

Precies Els, heb ook de bijscholingscursus ” faalangst” gevolgd. De gehele dag ouwe… over wat we allemaal in de praktijk zoal meemaken met leerlingen, het ene sterke verhaal na het andere. Einde van de dag de conclusie : in de basis heeft iedere leerling faalangst. Maar handvaten om daar als instructeur mee om te gaan? Ik heb ze niet gehoord. En dit kost je dan € 200 voor zo’n dag, exclusief je eigen omzetverlies omdat het je een werkdag kost. Maar ik heb het nu wel op ’n CV staan..joepie!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ruim zestig procent poll-stemmers is voor uitbreiding basisopleiding tot rijinstructeur | RijschoolPro
Foto: Tom Hermans (Unsplash)

Ruim zestig procent poll-stemmers is voor uitbreiding basisopleiding tot rijinstructeur

Uit de wekelijkse poll op de website van RijschoolPro blijkt dat een grote meerderheid van de RijschoolPro-lezers het wenselijk vindt om de basisopleiding tot rijinstructeur uit te breiden. Scholing over onder andere leerlingen met autisme, ADHD, faalangst en/of rijangst zou volgens hen moeten worden opgenomen in de basisopleiding.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Ruim zestig procent poll-stemmers is voor uitbreiding basisopleiding tot rijinstructeur”

Mart Kuiper|27.07.22|12:16

Maar zorg eerst dat de basisopleiding in “de basis” goed is voordat je iets gaat toevoegen.

Els van Voren|28.07.22|21:18

Maar liefst 60% is voor extra scholing over autisme, adhd, faalangst in de basisopleiding! Gezien het voorstel van Roemer om het opleidingsniveau voor instructeurs naar MBO te verhogen, de minister kort geleden heeft besloten dat dit gewoon VMBO kan blijven, lijkt dit mij allemaal wat te hoog gegrepen en is het te hopen dat het geen slap aftreksel van de WRM bijscholingen faalangst / autisme gaat worden waarbij je na 7 uurtjes aanwezigheid een “levenslang” certificaat krijgt?

Mart Kuiper|29.07.22|14:17

Precies Els, heb ook de bijscholingscursus ” faalangst” gevolgd. De gehele dag ouwe… over wat we allemaal in de praktijk zoal meemaken met leerlingen, het ene sterke verhaal na het andere. Einde van de dag de conclusie : in de basis heeft iedere leerling faalangst. Maar handvaten om daar als instructeur mee om te gaan? Ik heb ze niet gehoord. En dit kost je dan € 200 voor zo’n dag, exclusief je eigen omzetverlies omdat het je een werkdag kost. Maar ik heb het nu wel op ’n CV staan..joepie!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.