Foto: Gemeente Zaltbommel

Eerste gratis rijbewijs uitgereikt in Gemeente Zaltbommel

Wethouder Karima Bouchtaoui mocht woensdag het eerste gratis rijbewijs uitreiken in de Gemeente Zaltbommel. Deze werd uitgereikt aan een deelnemer van de online cursus ‘Alcohol en Verkeer’. De jongere ontving daarvoor een deelnamecertificaat én de mogelijkheid tot het gratis afhalen van een roze pasje.

Gemeente Zaltbommel en Gemeente Maasdriel bieden in samenwerking met IrisZorg vanaf mei dit jaar de online cursus ‘Alcohol en Verkeer’ aan voor jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar. De cursus is bedoeld om jongeren bewust te maken van de negatieve effecten van rijden onder invloed. Door middel van het aanbieden van een gratis rijbewijs hopen de gemeenten jongeren te motiveren om deel te nemen aan de cursus.

De gemeenten kwamen tevens tot de ontdekking dat jongeren onder de 18 jaar in de Bommelerwaard gemiddeld vaker alcohol drinken en/of bingedrinken dan jongeren in de rest van de regio Gelderland-Zuid en in Nederland. De cursus is dan ook specifiek bedoeld voor jongeren die wonen in omgeving Bommelerwaard en daar hun rijlessen volgen.

De actie loopt tot 31 december 2022.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.