Proefritten en speeddates bij het CBR

CBR organiseert speeddates om examinatoren te werven

Alexander Pechtold verwelkomt potentiële collega's Foto: Wim Kluvers/CBR

Om examinatoren te werven organiseerde het CBR afgelopen week proefritten en speeddates voor potentiële collega’s. In Leusden en Rotterdam kwamen ruim 300 geïnteresseerden kijken of het vak van examinator iets voor hen is.

De examinatoren in spe hadden de kans om op speeddate te gaan met examinatoren en coaches en konden een proefrit maken om te ervaren hoe het voelt in de stoel van de examinator. “Een kans om een oude droom te verwezenlijken”, vertelt schuldhulpverlener Daniël Haans aan het CBR. “Wat ik nu doe is mooi werk: mensen helpen om uit de schulden te komen. Maar auto’s blijven trekken. Ik wil al heel lang examinator worden en toen ik deze wervingscampagne zag, heb ik meteen gereageerd. Ik ben een mensenmens en werk graag met mensen van verschillende achtergronden en dat kan ik ook goed.”

Ook administratief medewerker Marja Ruurs laat aan het CBR weten dat het vak van de examinator haar aanspreekt. “Het menselijk contact van deze baan lijkt me heel leuk. Daarnaast werk je heel zelfstandig, terwijl je ook collega’s hebt. En waar ik ook naar uitkijk: ik kom dan vast thuis met leuke verhalen. Die verhalen van kantoor kennen ze nu wel.”

Tekorten in de rijschoolbranche

Zoals vele andere branches, kampt ook de rijschoolbranche met grote tekorten, waaronder op het gebied van examinatoren binnen het CBR. Het CBR ondervindt naar eigen zeggen grote moeite met het werven van examinatoren, terwijl zij juist zo hard nodig zijn om ervoor te zorgen dat kandidaten binnen redelijke termijnen hun praktijkexamen of toets kunnen maken.

Alexander pechtold: “Het is een behoorlijke zoektocht, omdat veel mensen kunnen autorijden, maar niet iedereen voor het vak van examinator in de wieg is gelegd. Je moet analytisch, scherp en didactisch zijn, maar ook de kandidaat voldoende op zijn of haar gemak kunnen stellen. Van alle sollicitanten haalt dan ook maar een klein gedeelte de eindstreep.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR organiseert speeddates om examinatoren te werven | RijschoolPro
Proefritten en speeddates bij het CBR

CBR organiseert speeddates om examinatoren te werven

Alexander Pechtold verwelkomt potentiële collega's Foto: Wim Kluvers/CBR

Om examinatoren te werven organiseerde het CBR afgelopen week proefritten en speeddates voor potentiële collega’s. In Leusden en Rotterdam kwamen ruim 300 geïnteresseerden kijken of het vak van examinator iets voor hen is.

De examinatoren in spe hadden de kans om op speeddate te gaan met examinatoren en coaches en konden een proefrit maken om te ervaren hoe het voelt in de stoel van de examinator. “Een kans om een oude droom te verwezenlijken”, vertelt schuldhulpverlener Daniël Haans aan het CBR. “Wat ik nu doe is mooi werk: mensen helpen om uit de schulden te komen. Maar auto’s blijven trekken. Ik wil al heel lang examinator worden en toen ik deze wervingscampagne zag, heb ik meteen gereageerd. Ik ben een mensenmens en werk graag met mensen van verschillende achtergronden en dat kan ik ook goed.”

Ook administratief medewerker Marja Ruurs laat aan het CBR weten dat het vak van de examinator haar aanspreekt. “Het menselijk contact van deze baan lijkt me heel leuk. Daarnaast werk je heel zelfstandig, terwijl je ook collega’s hebt. En waar ik ook naar uitkijk: ik kom dan vast thuis met leuke verhalen. Die verhalen van kantoor kennen ze nu wel.”

Tekorten in de rijschoolbranche

Zoals vele andere branches, kampt ook de rijschoolbranche met grote tekorten, waaronder op het gebied van examinatoren binnen het CBR. Het CBR ondervindt naar eigen zeggen grote moeite met het werven van examinatoren, terwijl zij juist zo hard nodig zijn om ervoor te zorgen dat kandidaten binnen redelijke termijnen hun praktijkexamen of toets kunnen maken.

Alexander pechtold: “Het is een behoorlijke zoektocht, omdat veel mensen kunnen autorijden, maar niet iedereen voor het vak van examinator in de wieg is gelegd. Je moet analytisch, scherp en didactisch zijn, maar ook de kandidaat voldoende op zijn of haar gemak kunnen stellen. Van alle sollicitanten haalt dan ook maar een klein gedeelte de eindstreep.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.