CBR onderzoekt belang meerijden instructeur

CBR onderzoekt belang meerijden instructeur

Praktijkzaal bij het CBR in Eindhoven Foto: CBR

Via een vragenlijst wil het CBR onderzoeken wat het belang is van het meerijden van een instructeur bij toetsen en examens. Met de uitkomst van dit onderzoek gaat het CBR bekijken of aanpassingen gewenst zijn in de huidige gang van zaken.

Op donderdag 13 oktober wordt de vragenlijst opgestuurd aan kandidaten die tussen mei 2022 tot en met september 2022 een praktijkexamen of toets hebben gedaan voor auto, vrachtauto, bus, lange zware voertuigen en taxi. Ook instructeurs en examinatoren ontvangen de vragenlijst.

Het onafhankelijke bureau Royal HaskoningDHV voert het onderzoek naar het meerijden uit. Voor dit onderzoek wordt niet alleen de vragenlijst gebruikt, maar worden ook gegevens van examens en klantonderzoeken van de afgelopen jaren meegenomen. Alle gegevens zijn anoniem.

De vragenlijsten zouden al in het najaar van 2021 worden verspreid, maar in overleg met de rijschoolverenigingen heeft het CBR destijds besloten om dat uit te stellen. Volgens Wessel Agterhof, woordvoerder van het CBR, werd dit besluit genomen omdat de vragenlijsten toen te dicht op de coronalockdown zouden worden afgenomen.

Misschien ook interessant:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.