CBR maakt tarieven 2023 bekend

CBR maakt examentarieven 2023 bekend

Praktijklokaal CBR in Breda Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Het CBR heeft de nieuwe examentarieven bekend gemaakt die vanaf 1 januari 2023 in zullen gaan. De gemiddelde stijging van de tarieven komt op 3,1 procent. Het is nu al mogelijk om de examens A, B(E) en AM voor 2023 te reserveren; beroepsexamens volgen begin november.

Voor alle examens is er sprake van een prijsstijging. Zo stijgt het theorie-examen voor het rijbewijs A, B en AM van 37 euro naar 41 euro. Het praktijkexamen voor het B-rijbewijs kost op dit moment 122,50 euro, maar zal vanaf 2023 125,75 gaan kosten.

De gezondheidsverklaring voor medische beoordeling is daarentegen wel enigszins in prijs afgenomen: van 41,50 euro in 2022 naar 41 euro in 2023.

Klant als uitgangspunt

Het CBR heeft naar eigen zeggen rekening gehouden met de wensen en behoeften van de verschillende klantgroepen bij het berekenen van de tarieven. Het gaat hierbij om particulieren, professionals en mensen die via een mededeling (bijvoorbeeld in verband met alcoholgebruik in het verkeer) bij het CBR terechtkomen.

Voorheen werd bij het berekenen van de tarieven uitgegaan van de producten per divisie van het CBR. Maar het CBR wil een omslag maken van uitvoerder naar publieke dienstverlener en voortaan handelen met de klant als uitgangspunt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR maakt examentarieven 2023 bekend | RijschoolPro
CBR maakt tarieven 2023 bekend

CBR maakt examentarieven 2023 bekend

Praktijklokaal CBR in Breda Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Het CBR heeft de nieuwe examentarieven bekend gemaakt die vanaf 1 januari 2023 in zullen gaan. De gemiddelde stijging van de tarieven komt op 3,1 procent. Het is nu al mogelijk om de examens A, B(E) en AM voor 2023 te reserveren; beroepsexamens volgen begin november.

Voor alle examens is er sprake van een prijsstijging. Zo stijgt het theorie-examen voor het rijbewijs A, B en AM van 37 euro naar 41 euro. Het praktijkexamen voor het B-rijbewijs kost op dit moment 122,50 euro, maar zal vanaf 2023 125,75 gaan kosten.

De gezondheidsverklaring voor medische beoordeling is daarentegen wel enigszins in prijs afgenomen: van 41,50 euro in 2022 naar 41 euro in 2023.

Klant als uitgangspunt

Het CBR heeft naar eigen zeggen rekening gehouden met de wensen en behoeften van de verschillende klantgroepen bij het berekenen van de tarieven. Het gaat hierbij om particulieren, professionals en mensen die via een mededeling (bijvoorbeeld in verband met alcoholgebruik in het verkeer) bij het CBR terechtkomen.

Voorheen werd bij het berekenen van de tarieven uitgegaan van de producten per divisie van het CBR. Maar het CBR wil een omslag maken van uitvoerder naar publieke dienstverlener en voortaan handelen met de klant als uitgangspunt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.