De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022

De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022

De CBR-locatie in Breda Foto: Else van Andel/RijschoolPro

In een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer praten het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het CBR de Kamer bij over de huidige stand van zaken binnen het CBR. Daarin wordt onder andere gesproken over de lange reserveringstermijnen, waar volgens het CBR geen noodmaatregelen voor ingezet hoeven te worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022”

Mart Kuiper|24.11.22|12:40

Voor de categorie A zitten we al 1,5 jaar op gemiddeld 20-22 weken wachttijd in onze regio. AVB examens vaak hele periodes niet te krijgen en het aantal examenlocaties is daarbij ook nog eens beperkt. Daar hoor je het CBR nooit eens over. Wordt tijd dat men zich eens gaat realiseren dat wachttijden niet alleen betrekking hebben op de categorie B. En over die slagingspercentages, kan het CBR eens uitleggen hoe wij leerlingen moeten motiveren te lessen als ze pas over 5,5 maand aan de beurt zijn?

Tom Brunen|24.11.22|15:33

Hoi Mart,
Dat is ook niet uit te leggen en dat weet het CBR dondersgoed. Dat is naar mijn mening ook de grootste verklaring voor de daling van de slagingspercentages. Er is geen ruimte meer voor maatwerk, alle leerlingen moeten zich maar aanpassen aan het CBR. Heel jammer, terwijl het CBR juist de klant centraal wil zetten, lijkt hun beleid er alleen maar toe dat leerlingen op achterstand worden gezet..
Gelukkig voor het CBR is er nu een RIS 2.0 dus gaan de percentages skyhigh straks

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022 | RijschoolPro
De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022

De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022

De CBR-locatie in Breda Foto: Else van Andel/RijschoolPro

In een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer praten het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het CBR de Kamer bij over de huidige stand van zaken binnen het CBR. Daarin wordt onder andere gesproken over de lange reserveringstermijnen, waar volgens het CBR geen noodmaatregelen voor ingezet hoeven te worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “De stand van zaken bij het CBR: een blik op het derde kwartaal van 2022”

Mart Kuiper|24.11.22|12:40

Voor de categorie A zitten we al 1,5 jaar op gemiddeld 20-22 weken wachttijd in onze regio. AVB examens vaak hele periodes niet te krijgen en het aantal examenlocaties is daarbij ook nog eens beperkt. Daar hoor je het CBR nooit eens over. Wordt tijd dat men zich eens gaat realiseren dat wachttijden niet alleen betrekking hebben op de categorie B. En over die slagingspercentages, kan het CBR eens uitleggen hoe wij leerlingen moeten motiveren te lessen als ze pas over 5,5 maand aan de beurt zijn?

Tom Brunen|24.11.22|15:33

Hoi Mart,
Dat is ook niet uit te leggen en dat weet het CBR dondersgoed. Dat is naar mijn mening ook de grootste verklaring voor de daling van de slagingspercentages. Er is geen ruimte meer voor maatwerk, alle leerlingen moeten zich maar aanpassen aan het CBR. Heel jammer, terwijl het CBR juist de klant centraal wil zetten, lijkt hun beleid er alleen maar toe dat leerlingen op achterstand worden gezet..
Gelukkig voor het CBR is er nu een RIS 2.0 dus gaan de percentages skyhigh straks

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.