CBR doet terugbetaling aan 156 opleiders na fout in systeem

CBR doet terugbetaling aan 156 opleiders na fout in systeem

De theoriebalie bij het CBRFoto: CBR

Het CBR start in december een terugbetaling aan circa 156 opleiders, omdat er door verkeerd ingerichte systemen onjuiste tarieven zijn afgeboekt voor theorie-examens. Het gaat om theorie-examens voor vrachtauto, bus en enkele luchtvaartproducten. 

“De situatie is aan het licht gekomen doordat mensen goed met hun boekhouding bezig zijn en hebben ontdekt dat er iets niet klopte. Toen is er bij ons aan de bel getrokken en zijn we gaan onderzoeken wat er precies aan de hand was”, aldus de woordvoerder.

Het blijkt te gaan om een fout in het systeem, waardoor er tijdens de lockdown in mei 2020 onjuiste tarieven zijn afgeschreven voor bepaalde examens. Volgens een woordvoerder van het CBR heeft dat te maken met een fout in een computerprogramma. Bij het reserveren van bepaalde theorie-examens werd er in het reserveringsprogramma meer tijd geboekt dan de bedoeling was.

Het CBR heeft een brief gestuurd aan de opleidingen bij wie de fouten zijn gemaakt en heeft haar excuses aangeboden. De terugbetalingen worden in de maand december gestort.

Voorkomen

Het CBR zal in het vervolg maandelijks controleren en waar het aan de orde is terugboekingen doen tot en met juli 2023, schrijft BOVAG op haar website. “Daarnaast is er een andere inrichting van de systemen doorgevoerd, waardoor afboeking eenvoudiger wordt en daarmee de transparantie wordt bevorderd. Controle door de opleider wordt daarmee makkelijker”, aldus BOVAG.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.