Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid

Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid

Arno Smits Foto: BOVAG Rijscholen

In zijn maandelijkse column voor RijschoolPro praat Arno Smits over het wel en wee binnen de rijschoolbranche. Deze maand schrijft hij over de commissie Roemer, de verkeersveiligheid en de manier waarop BOVAG Rijscholen hierop inspeelt door het organiseren van de Rijinstructeursdag in Bunnik.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid”

Mart Kuiper|12.12.22|15:39

Alle goede bedoelingen en de commissie Roemer ten spijt maar ik hoor en lees alleen maar wat de rijscholen en instructeurs zogenaamd fout doen en anders moet en dat wij ons dienen aan te passen aan de leerling met al zijn gebreken en beperkingen. Maar wat ik mis in het hele verhaal is dat daar (bij de leerling) een groot deel de oorzaak ligt van veel problemen ( slagingspercentages door te weinig les te volgen, verkeersveiligheid door verkeerd gedrag/mentaliteit.)

Mart Kuiper|12.12.22|15:45

Altijd zijn wij de aangewezen persoon om hier maar iets aan te doen, maar kunnen we niet gewoon ook vaststellen dat aan een hoop zaken een rij instructeur niets kan veranderen. Met een verkeerde opvoeding, slechte scholing (laaggeletterdheid !), geen doorzettingsvermogen, niet willen of kunnen leren, geen financiële middelen om een gedegen opleiding te volgen, alle aandoeningen van ADHD,PDNOS, Autisme, dislektie, faalangst etc. zal zelfs een goede psycholoog zich hierop stukbijten.

Mart Kuiper|12.12.22|15:49

De rij instructie is slechts een klein deel van de zogenaamde oplossing maar het probleem zit veel dieper en dat kunnen wij niet oplossen als we een gemiddelde kandidaat 40 uur onder onze hoede hebben. De TikTok,Facebook en Instagram generatie een praktische vaardigheid bijbrengen waar logisch nadenken ook nog eens van doorslaggevend belang is soms als trekken aan een dood paard. Dit werk is nog nooit zo lastig geweest als de laatste 7-8 jaar en verbeteren zie ik dat niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid | RijschoolPro
Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid

Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid

Arno Smits Foto: BOVAG Rijscholen

In zijn maandelijkse column voor RijschoolPro praat Arno Smits over het wel en wee binnen de rijschoolbranche. Deze maand schrijft hij over de commissie Roemer, de verkeersveiligheid en de manier waarop BOVAG Rijscholen hierop inspeelt door het organiseren van de Rijinstructeursdag in Bunnik.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Column Arno Smits (BOVAG): Verantwoordelijkheid”

Mart Kuiper|12.12.22|15:39

Alle goede bedoelingen en de commissie Roemer ten spijt maar ik hoor en lees alleen maar wat de rijscholen en instructeurs zogenaamd fout doen en anders moet en dat wij ons dienen aan te passen aan de leerling met al zijn gebreken en beperkingen. Maar wat ik mis in het hele verhaal is dat daar (bij de leerling) een groot deel de oorzaak ligt van veel problemen ( slagingspercentages door te weinig les te volgen, verkeersveiligheid door verkeerd gedrag/mentaliteit.)

Mart Kuiper|12.12.22|15:45

Altijd zijn wij de aangewezen persoon om hier maar iets aan te doen, maar kunnen we niet gewoon ook vaststellen dat aan een hoop zaken een rij instructeur niets kan veranderen. Met een verkeerde opvoeding, slechte scholing (laaggeletterdheid !), geen doorzettingsvermogen, niet willen of kunnen leren, geen financiële middelen om een gedegen opleiding te volgen, alle aandoeningen van ADHD,PDNOS, Autisme, dislektie, faalangst etc. zal zelfs een goede psycholoog zich hierop stukbijten.

Mart Kuiper|12.12.22|15:49

De rij instructie is slechts een klein deel van de zogenaamde oplossing maar het probleem zit veel dieper en dat kunnen wij niet oplossen als we een gemiddelde kandidaat 40 uur onder onze hoede hebben. De TikTok,Facebook en Instagram generatie een praktische vaardigheid bijbrengen waar logisch nadenken ook nog eens van doorslaggevend belang is soms als trekken aan een dood paard. Dit werk is nog nooit zo lastig geweest als de laatste 7-8 jaar en verbeteren zie ik dat niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.