Rijinstructeur vlucht voor handhavers en richt ravage aan

Rijinstructeur vlucht voor handhaving en richt ravage aan

De ravage in Zoetermeer Foto: Politie Zoetermeer

Een 29-jarige rijinstructeur uit Den Haag is zaterdagavond met zijn lesauto op de vlucht geslagen voor de handhaving en heeft daarbij grote schade aangericht. Hij botste tegen meerdere auto’s, waarbij zijn leerling gewond raakte. De rijinstructeur wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs.

Het Team Handhaving trof de lesauto zaterdagavond aan op de Van Diestlaan in Zoetermeer, waar deze stilstond voor een wegversmalling. In de auto bevonden zich een instructeur en een leerling. ‘Ondanks het meerdere keren vorderen van een identiteitsbewijs, voldeed de instructeur hier niet aan en lukte het hem uiteindelijk om de pleitvaart te nemen’, meldt Politie Zoetermeer.

Bij deze eerste vluchtpoging botste de instructeur tegen een voertuig, maar ook dit leidde niet tot het stoppen van de lesauto. ‘De instructeur gaf ook hier niet het goede voorbeeld, want in plaats van nu wel te stoppen en netjes het schadeformulier in te vullen, ging hij er vandoor’, aldus de politie. Voor hen reden de achtervolging te hervatten. Door de gladheid crashte het voertuig uiteindelijk tegen vier geparkeerde auto’s, waarbij de leerling gewond raakte aan haar benen. Zij is nagekeken door de ambulancedienst en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De instructeur werd ter plaatse aangehouden. Hem is het verlaten van een plaats na een ongeval ten laste gelegd. Daarnaast wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van drugs en is zijn rijbewijs ingevorderd. De Officier van Justitie zal bepalen of en wanneer hij deze weer terugkrijgt. ‘Een dure les’, volgens de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijinstructeur vlucht voor handhaving en richt ravage aan | RijschoolPro
Rijinstructeur vlucht voor handhavers en richt ravage aan

Rijinstructeur vlucht voor handhaving en richt ravage aan

De ravage in Zoetermeer Foto: Politie Zoetermeer

Een 29-jarige rijinstructeur uit Den Haag is zaterdagavond met zijn lesauto op de vlucht geslagen voor de handhaving en heeft daarbij grote schade aangericht. Hij botste tegen meerdere auto’s, waarbij zijn leerling gewond raakte. De rijinstructeur wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs.

Het Team Handhaving trof de lesauto zaterdagavond aan op de Van Diestlaan in Zoetermeer, waar deze stilstond voor een wegversmalling. In de auto bevonden zich een instructeur en een leerling. ‘Ondanks het meerdere keren vorderen van een identiteitsbewijs, voldeed de instructeur hier niet aan en lukte het hem uiteindelijk om de pleitvaart te nemen’, meldt Politie Zoetermeer.

Bij deze eerste vluchtpoging botste de instructeur tegen een voertuig, maar ook dit leidde niet tot het stoppen van de lesauto. ‘De instructeur gaf ook hier niet het goede voorbeeld, want in plaats van nu wel te stoppen en netjes het schadeformulier in te vullen, ging hij er vandoor’, aldus de politie. Voor hen reden de achtervolging te hervatten. Door de gladheid crashte het voertuig uiteindelijk tegen vier geparkeerde auto’s, waarbij de leerling gewond raakte aan haar benen. Zij is nagekeken door de ambulancedienst en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De instructeur werd ter plaatse aangehouden. Hem is het verlaten van een plaats na een ongeval ten laste gelegd. Daarnaast wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van drugs en is zijn rijbewijs ingevorderd. De Officier van Justitie zal bepalen of en wanneer hij deze weer terugkrijgt. ‘Een dure les’, volgens de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.