Een kamelen-rijschool voor vrouwen: rijschoolhoudster Shamsa over haar missie in Dubai

Een kamelen-rijschool voor vrouwen: rijschoolhoudster Shamsa over haar missie in Dubai

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Shamsa al-Hai (38) runt een kamelen-rijschool voor vrouwen in Dubai. Het berijden van kamelen is geen makkelijke opgave en dus vindt deze rijschoolhoudster dat de sport goed is om vrouwen in hun kracht te zetten.

Dat is te lezen in een bericht van Linda.nl, waarin presentatrice Lauren Verster verslag doet over haar bezoek aan vrouwen die zich een weg banen in de mannensport.

Shamsa heeft inmiddels zeven wedstrijdkamelen die zij stuk voor stuk als familie beschouwd. Het liefst zou zij haar kudde uitbreiden, maar de dieren zijn erg kostbaar. Voor het opstarten van de rijschool heeft zij dan ook financiële hulp gekregen van niemand minder dan de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed bin Rasjid Al Maktoem. De sjeik had gehoord dat Shamsa de eeuwenoude sport bedreef en dit culturele erfgoed aan vrouwen door wilde geven, vertelt zij aan Lauren.

Wat de toekomst betreft, heeft Shamsa duidelijke dromen. “Ik wil dat vrouwen voelen wat ik voel als ik op een kameel rijd”, luidt het bericht op Linda.nl. “En ik ben bezig met het ontwikkelen van goede materialen. Het huidige zadel is bijvoorbeeld heel pijnlijk voor vrouwen en daar wil ik verandering in brengen. En, ik wil heel graag dat mijn land de eerste wereldwijde, internationale kamelenrace organiseert, mét het nieuwe materiaal.”

(Bron: Linda)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Een kamelen-rijschool voor vrouwen: rijschoolhoudster Shamsa over haar missie in Dubai”

Mart Kuiper|22.12.22|15:55

Ik zeg even helemaal niks dit keer….Fijne feestdagen allemaal !!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.