CBR-kandidaat op heterdaad betrapt op fraude tijdens theorie-examen

CBR-kandidaat op heterdaad betrapt op fraude tijdens theorie-examen

Het speciale spiek-vest Foto: Politie Arnhem-Zuid/Facebook

Een kandidaat die op moest voor het theorie-examen, dacht woensdag de examenstress te voorkomen door de toets op afstand te laten maken door een ander. Een CBR-medewerker had dit in de gaten, waarop de Politie Arnhem-Zuid de examenkandidaat heeft aangehouden.

Met een speciaal uitgerust cameravest om had de deelnemer plaatsgenomen achter het examenscherm, meldt de politie. Een ander persoon keek vervolgens live mee en gaf de juiste antwoorden door.

Het CBR neemt de gebeurtenis heel serieus, maar kijkt er niet vreemd van op. “We hebben hier te maken met fraudeurs, criminelen”, zegt een woordvoerder. “Dit komt zo af en toe voor. Ooit probeerden mensen het examen te halen door te spieken met een spiekbriefje, maar zo simpel is het niet meer.”

De woordvoerder legt uit dat het soms om criminelen gaat die vragen proberen te stelen en op die manier het examen proberen door te verkopen. “Die vragen zouden voor 2000 euro worden verkocht. Er zijn gewoon organisaties die hier dik geld aan verdienen.”

Het examen is vanzelfsprekend ongeldig verklaard.

(Bron: ANP MediaWatch)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.