Apeldoornse rijinstructeur (44) vrijgesproken van aanranding van leerling

Apeldoornse rijinstructeur (44) vrijgesproken van aanranding van leerling

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De rechtbank in Zutphen heeft donderdag een Apeldoornse rijinstructeur vrijgesproken van aanranding. Volgens een oud-leerling zou de man haar tijdens de rijlessen hebben betast. Volgens de rechtbank is er geen wettig en overtuigend bewijs.

De officier van justitie eiste twee weken terug een taakstraf van 180 uur, maar de advocaat van de instructeur eiste vrijspraak, meldt De Stentor. Echter besluit de rechtbank dus dat het niet wettig en overtuigend bewezen kan worden dat de rijinstructeur zich heeft vergrepen aan de leerling.

Daarnaast noemt de rechtbank het opmerkelijk dat het vermeende slachtoffer een bedankkaart stuurde aan haar rijinstructeur, waarin zij hem bedankte voor zijn hulp bij het behalen van haar rijbewijs. “Dit valt volgens de rechtbank niet te rijmen met wat de aangeefster verklaart. Ook geeft de rechtbank aan dat de man al tien jaar rijles geeft en er geen andere klachten over hem bekend zijn”, schrijft de regionale krant.

Vermeende aanranding

Eerder deze maand werd in diverse media massaal bericht over de vermeende aanranding. De instructeur moest voor de rechter verschijnen nadat zijn oud-leerling een boekje open had gedaan over hem. Hij zou haar ‘handen, rug, bovenbeen en billen hebben gemasseerd’ en haar een keer hebben betast in een loods in Deventer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Apeldoornse rijinstructeur (44) vrijgesproken van aanranding van leerling | RijschoolPro
Apeldoornse rijinstructeur (44) vrijgesproken van aanranding van leerling

Apeldoornse rijinstructeur (44) vrijgesproken van aanranding van leerling

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De rechtbank in Zutphen heeft donderdag een Apeldoornse rijinstructeur vrijgesproken van aanranding. Volgens een oud-leerling zou de man haar tijdens de rijlessen hebben betast. Volgens de rechtbank is er geen wettig en overtuigend bewijs.

De officier van justitie eiste twee weken terug een taakstraf van 180 uur, maar de advocaat van de instructeur eiste vrijspraak, meldt De Stentor. Echter besluit de rechtbank dus dat het niet wettig en overtuigend bewezen kan worden dat de rijinstructeur zich heeft vergrepen aan de leerling.

Daarnaast noemt de rechtbank het opmerkelijk dat het vermeende slachtoffer een bedankkaart stuurde aan haar rijinstructeur, waarin zij hem bedankte voor zijn hulp bij het behalen van haar rijbewijs. “Dit valt volgens de rechtbank niet te rijmen met wat de aangeefster verklaart. Ook geeft de rechtbank aan dat de man al tien jaar rijles geeft en er geen andere klachten over hem bekend zijn”, schrijft de regionale krant.

Vermeende aanranding

Eerder deze maand werd in diverse media massaal bericht over de vermeende aanranding. De instructeur moest voor de rechter verschijnen nadat zijn oud-leerling een boekje open had gedaan over hem. Hij zou haar ‘handen, rug, bovenbeen en billen hebben gemasseerd’ en haar een keer hebben betast in een loods in Deventer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.