Roermondse rijinstructeur (51) verdacht van stalking oud-leerling
Follow-up

Gedrag Roermondse rijinstructeur wel ‘ergerlijk’ maar niet strafbaar

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Een 51-jarige rijinstructeur uit het Limburgse Roermond die werd verdacht van stalking van een oud-leerling is vrijgesproken. Hoewel zijn gedrag volgens de rechtbank ‘uitermate ergerlijk’ was, pleegde hij geen strafbaar feit.

Volgens regionale krant De Limburger had de rijinstructeur naar eigen zeggen de beste bedoelingen toen hij in 2020 een oud-leerling voorstelde een ritje met hem te maken. De twee kwamen elkaar toevallig tegen in een winkelcentrum in Roermond en na een gesprek bood de instructeur een ‘opfrislesje’ aan die de vrouw weigerde.

Vervolgens kwam in een periode van ongeveer zes weken de oud-leerling de instructeur drie keer tegen in het winkelcentrum, heeft hij twee tot drie keer telefonisch contact proberen te zoeken en stond bij drie keer voor de deur van haar ouderlijk huis. Dit was voor de vrouw dusdanig bedreigend dat ze aangifte deed.

De rechtbank besloot echter dat er geen sprake is van strafbare belaging, maar wel dat zijn gedrag ‘uitermate ergerlijk’ was. De rechtbank heeft hem daarom vrijgesproken. Ook hoeft hij geen schadevergoeding te betalen.

(Bron: De Limburger)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Nienke Eusterbrock

1 reactie op “Gedrag Roermondse rijinstructeur wel ‘ergerlijk’ maar niet strafbaar”

Mart Kuiper|20.01.23|09:58

Vrijgesproken maar waarschijnlijk kan hij zijn rijschool wel opdoeken na alle publiciteit. We slaan in de huidige maatschappij wel heel erg door met het metoo en grensoverschrijdende gedoe. Je kunt niets meer zeggen of mensen zijn gekwetst, beledigd, boos, voelen zich aangevallen of gediscrimineerd, en voor je het weet heb je een aangifte en rechtszaak aan je broek.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.