In gesprek met de drie finalisten van de Leukste Rijinstructeur van Nederland

In gesprek met de drie finalisten van de Leukste Rijinstructeur van Nederland

De finalisten Shadi, Rudy en Wendy (v.l.n.r.) Foto's: Instagram

De drie finalisten van de Qmusic-zoektocht naar de Leukste Rijinstructeur van Nederland zijn maandag door radio-dj Domien Verschuuren bekendgemaakt in zijn middagshow. Voor allen een titel om trots op te zijn, maar wat onderscheidt hen nu van andere rijinstructeurs? RijschoolPro sprak met de drie gelukkigen.

Shadi (22), DriveByShadi uit Hoogezand

De Groningse Shadi opende in 2022 zijn eigen rijschool in Hoogezand. Deze jongste finalist houdt al sinds dat hij een kind is van auto’s en zag daarom een toekomst als rijinstructeur wel zitten. Wat zijn stijl van lesgeven betreft, wil hij het liefst gezien worden als vriend van de leerlingen in plaats van puur en alleen als rijinstructeur. “Een goede vibe in de auto zorgt ervoor dat leerlingen het rijden ook leuk vinden, wat er weer voor zorgt dat ze sneller hun rijbewijs halen”, aldus Shadi.

De 22-jarige Groninger had niet verwacht om van de 2.000 rijinstructeurs uiteindelijk bij de top drie te belanden en geeft aan het daarom heel bijzonder te vinden. Over wat hem onderscheidt van andere rijinstructeurs, is Shadi heel duidelijk. “Mijn leeftijd. Ik ben best jong, ik ben 22, en ik denk dat leerlingen dat juist leuk vinden. Dat ze gewoon chill met mij kunnen praten en dat er een rustige sfeer is in de auto. Ook wanneer ik leerlingen vraag waarom ze bij mij komen lessen, geven ze aan het fijn te vinden dat ik jonger ben. De drempel is zo wat lager.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De 22-jarige finalist Shadi. Foto: Instagram @drivebyshadi

Wendy (36), Verkeersschool Van Thiel uit Beneden-Leeuwen

De 36-jarige Wendy is naast rijinstructeur inmiddels ook een hit op TikTok. Met meer dan 80.000 likes maakt ze regelmatig video’s over haar werk. Van grappige situaties achter het stuur en in de lesauto tot do’s and don’ts onderweg.

“Ik ben een beetje een gekkie”, antwoordt Wendy op de vraag wat haar onderscheidt van andere rijinstructeurs. “Ik probeer altijd met de leerling te levelen door bijvoorbeeld gekke grapjes te maken of opeens straattaal te spreken. Dan liggen ze helemaal in een deuk. Ik zelf moet dan nog het hardste lachen, dat is het ergste van alles”, grapt Wendy. “Maar de sfeer is heel ontspannen en dat is mijn voornaamste doel zodra ze die lesauto instappen. Natuurlijk hebben leerlingen spanning voor het lessen, maar het moet wel leuke spanning zijn.”

Dat de drie finalisten donderdag in de Qmusic-studio moeten verschijnen voor de finale vindt de Gelderse instructeur maar niks. “Ik houd er niet zo van om in de belangstelling te staan en ik ben een beetje faalangstig. Ik wilde eigenlijk ook al drie keer terugkrabbelen, maar ik moet er nu toch aan geloven.” Ondanks de grote spanning voelt Wendy zich meer dan vereerd om genomineerd te zijn voor de finale van de Leukste Rijinstructeur van Nederland.

Tekst gaat verder onder de foto.

Finalist Wendy

Rudy (56), Autorijschool Van Esch uit Oirschot

Rudy is al sinds 2004 rijinstructeur, maar focust zich sinds drie jaar alleen op leerlingen met een beperking. Hij bouwt keer op keer eigenhandig zijn lesauto om, om voor zijn leerlingen te zoeken naar de mogelijkheden binnen hun beperking.

De finaleplek doet Rudy meer dan goed. “Ik zet me altijd in voor de medemens en nu is de medemens er een keer voor mij. Ik voel echt waardering, ze geven me iets terug.” Over wat deze Brabantse instructeur onderscheidt van anderen hoeft Rudy niet lang na te denken. “Ik hoor links en rechts dat ik op een hele andere manier rijles geef dan anderen. Ik hang namelijk van rijmpjes aan elkaar. Als een leerling bijvoorbeeld in moet halen zeg ik: kijk eerst in de spiegels en opzij, dan mag je van Van Esch pas echt voorbij.”

Daarnaast houdt Rudy zijn uitleg graag kort, krachtig en duidelijk. “Geen poespas, want dan snapt de leerling er niks meer van.”

Finalist Rudy.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

In gesprek met de drie finalisten van de Leukste Rijinstructeur van Nederland | RijschoolPro
In gesprek met de drie finalisten van de Leukste Rijinstructeur van Nederland

In gesprek met de drie finalisten van de Leukste Rijinstructeur van Nederland

De finalisten Shadi, Rudy en Wendy (v.l.n.r.) Foto's: Instagram

De drie finalisten van de Qmusic-zoektocht naar de Leukste Rijinstructeur van Nederland zijn maandag door radio-dj Domien Verschuuren bekendgemaakt in zijn middagshow. Voor allen een titel om trots op te zijn, maar wat onderscheidt hen nu van andere rijinstructeurs? RijschoolPro sprak met de drie gelukkigen.

Shadi (22), DriveByShadi uit Hoogezand

De Groningse Shadi opende in 2022 zijn eigen rijschool in Hoogezand. Deze jongste finalist houdt al sinds dat hij een kind is van auto’s en zag daarom een toekomst als rijinstructeur wel zitten. Wat zijn stijl van lesgeven betreft, wil hij het liefst gezien worden als vriend van de leerlingen in plaats van puur en alleen als rijinstructeur. “Een goede vibe in de auto zorgt ervoor dat leerlingen het rijden ook leuk vinden, wat er weer voor zorgt dat ze sneller hun rijbewijs halen”, aldus Shadi.

De 22-jarige Groninger had niet verwacht om van de 2.000 rijinstructeurs uiteindelijk bij de top drie te belanden en geeft aan het daarom heel bijzonder te vinden. Over wat hem onderscheidt van andere rijinstructeurs, is Shadi heel duidelijk. “Mijn leeftijd. Ik ben best jong, ik ben 22, en ik denk dat leerlingen dat juist leuk vinden. Dat ze gewoon chill met mij kunnen praten en dat er een rustige sfeer is in de auto. Ook wanneer ik leerlingen vraag waarom ze bij mij komen lessen, geven ze aan het fijn te vinden dat ik jonger ben. De drempel is zo wat lager.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De 22-jarige finalist Shadi. Foto: Instagram @drivebyshadi

Wendy (36), Verkeersschool Van Thiel uit Beneden-Leeuwen

De 36-jarige Wendy is naast rijinstructeur inmiddels ook een hit op TikTok. Met meer dan 80.000 likes maakt ze regelmatig video’s over haar werk. Van grappige situaties achter het stuur en in de lesauto tot do’s and don’ts onderweg.

“Ik ben een beetje een gekkie”, antwoordt Wendy op de vraag wat haar onderscheidt van andere rijinstructeurs. “Ik probeer altijd met de leerling te levelen door bijvoorbeeld gekke grapjes te maken of opeens straattaal te spreken. Dan liggen ze helemaal in een deuk. Ik zelf moet dan nog het hardste lachen, dat is het ergste van alles”, grapt Wendy. “Maar de sfeer is heel ontspannen en dat is mijn voornaamste doel zodra ze die lesauto instappen. Natuurlijk hebben leerlingen spanning voor het lessen, maar het moet wel leuke spanning zijn.”

Dat de drie finalisten donderdag in de Qmusic-studio moeten verschijnen voor de finale vindt de Gelderse instructeur maar niks. “Ik houd er niet zo van om in de belangstelling te staan en ik ben een beetje faalangstig. Ik wilde eigenlijk ook al drie keer terugkrabbelen, maar ik moet er nu toch aan geloven.” Ondanks de grote spanning voelt Wendy zich meer dan vereerd om genomineerd te zijn voor de finale van de Leukste Rijinstructeur van Nederland.

Tekst gaat verder onder de foto.

Finalist Wendy

Rudy (56), Autorijschool Van Esch uit Oirschot

Rudy is al sinds 2004 rijinstructeur, maar focust zich sinds drie jaar alleen op leerlingen met een beperking. Hij bouwt keer op keer eigenhandig zijn lesauto om, om voor zijn leerlingen te zoeken naar de mogelijkheden binnen hun beperking.

De finaleplek doet Rudy meer dan goed. “Ik zet me altijd in voor de medemens en nu is de medemens er een keer voor mij. Ik voel echt waardering, ze geven me iets terug.” Over wat deze Brabantse instructeur onderscheidt van anderen hoeft Rudy niet lang na te denken. “Ik hoor links en rechts dat ik op een hele andere manier rijles geef dan anderen. Ik hang namelijk van rijmpjes aan elkaar. Als een leerling bijvoorbeeld in moet halen zeg ik: kijk eerst in de spiegels en opzij, dan mag je van Van Esch pas echt voorbij.”

Daarnaast houdt Rudy zijn uitleg graag kort, krachtig en duidelijk. “Geen poespas, want dan snapt de leerling er niks meer van.”

Finalist Rudy.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.