VRV organiseert ‘Iedereen mag rijden’-dag voor mensen met een beperking
vrijwilligersinitiatief

VRV organiseert ‘Iedereen mag rijden’-dag voor mensen met een verstandelijke beperking

De 'Iedereen mag rijden'-dag was in 2018 ook een groot succes Foto: IMR

Verenigde Rijschoolhouders Venlo (VRV) organiseert op 11 juni de ‘Iedereen mag rijden’-dag in het Limburgse Panningen. Maar liefst 120 deelnemers en 45 vrijwillige instructeurs verzamelen zich voor dit initiatief dat bedoeld is om mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om in een auto te rijden.

Op de ‘Iedereen mag rijden’-dag, die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd, mogen deelnemers circa dertig minuten autorijden onder begeleiding van een rijinstructeur in een lesauto. “Het gaat om mensen die waarschijnlijk nooit hun rijbewijs zullen halen, maar op deze manier wel een keer kunnen ervaren hoe het is om in een auto te rijden”, vertelt Peggy Boogaarts, een van de organisatoren van het evenement.

Alle betrokkenen zijn volgens Peggy erg enthousiast over het initiatief. “Zelfs instructeurs uit Friesland en Amsterdam willen zich bij ons aansluiten. En ook deelnemers kunnen niet wachten tot 11 juni. Ik krijg berichten op Facebook van mensen die zeggen dat ze er zin in hebben.”

Naast deelnemers zijn ook andere bezoekers welkom om langs te komen en te genieten van alle vrolijke bestuurders. Naast de lesauto’s worden er namelijk ook een foodtruck en een springkussen geregeld. En, na afloop van de rit verlaten de deelnemers de dag met een heus certificaat van deelname.

De poster van IMR

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VRV organiseert ‘Iedereen mag rijden’-dag voor mensen met een verstandelijke beperking | RijschoolPro