Slechtste Chauffeurs doen nieuwe poging in ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’
tv-programma

Slechtste Chauffeurs doen nieuwe poging in ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’

Kandidaten Wassima, Andy, Rieki en Bradley (v.l.n.r.) Foto's: Tom Cornelissen (RTL)

Voor vier oud-kandidaten van ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’ is er sinds hun deelname aan het tv-programma weinig veranderd in hun rijstijl. Daarom stappen zij vanaf 31 mei opnieuw in een lesauto in het nieuwe RTL-programma ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’.

Samen met vier ‘doorgewinterde en nietsontziende’ rijinstructeurs doen de kandidaten een poging om zich zonder levensgevaarlijke situaties en vele schades in het verkeer te begeven. De deelnemende instructeurs maken zelf ook kans op een prijs: de beste instructeur kan namelijk de ‘Gouden L’ in de wacht slepen.

De kandidaat die zichzelf weet  te verbeteren en slaagt voor het Grote Rijexamen in Nijmegen – met op de route het gevreesde Keizer Karelplein – wordt gekroond tot ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’.

Kandidaten

Andy (22) met rijinstructeur Fatima (33)
Na 15 keer theorie- en 9 keer praktijkexamen is deze kersverse winnaar van ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’ naar eigen zeggen met puur geluk en tot frustratie van zijn toenmalige instructrice geslaagd. Op de weg heeft hij de auto, en zichzelf echter totaal niet onder controle. Instructrice Fatima is een echte doorzetter en hoopt Andy te helpen de schaamte aan de kant te kunnen zetten. Volgens haar kan iedereen autorijden, en lukt het ook Andy uiteindelijk om zijn doel te behalen: zelfstandig naar de plekken rijden waar hij met zijn oliebollenkraam staat.

Tekst gaat verder onder de foto

Wassima (24) met rijinstructeur Youran (41)
Waar ze grote stappen maakt in haar studie, komt het autorijden van de 23 jarige Wassima, die met overtuiging het seizoen won, maar niet van de grond. Ondanks dat ze graag zelfstandig zou willen zijn, en voor haar werk op Schiphol zelfstandig moet kunnen rijden, moet ze daarom tot nu toe steeds met het openbaar vervoer. Wassima heeft altijd een antwoord klaar, soms tot frustratie van rijinstructeur en ex-militair Youran. Met zijn jarenlange ervaring, onder andere in circuittrainingen, heeft hij een uitgesproken visie. Streng en duidelijk, maar altijd met het doel van Wassima voor ogen.

Tekst gaat verder onder de foto

Bradley (22) met rijinstructeur Joost (42)
Autoschades aan de leaseauto van zijn werk kosten Bradley elke maand honderden euro’s. Zijn baas is helemaal klaar met de ongelukken, en dus moet hij alles zelf vergoeden. Een autorit zit voor Bradley vol met frustratie, getoeter, en commentaar op de overige weggebruikers. Voor rijdocent Joost is het daarom hoog tijd om hem een spiegel voor te houden. Hij heeft veel geduld, maar wederzijds respect is enorm belangrijk voor hem. Samen gaan ze voor de winst, maar belangrijker: ervoor zorgen dat Bradley’s moeder niet meer angstig is, wanneer ze weet dat Bradley aan het rijden is.

Tekst gaat verder onder de foto

Rieki (69) met rijinstructeur Henny (70)
Toen Rieki werd opgegeven voor ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’ had ze al bijna 40 jaar geen auto meer gereden en ook na haar deelname verandert er helaas weinig, ze blijft ver weg van het stuur en heeft weinig zelfvertrouwen op de weg. Instructrice Henny, een oude rot in het rijvak, zegt graag waar het op staat en gaat er graag helemaal voor. Ze vindt het prachtig dat ze Rieki kan helpen zichzelf te overwinnen, met als uiteindelijke doel: een zelfstandige rit inclusief het invoegen en rijden op de snelweg.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.