Verkeersschool Wierks gaat instructeursopleiding met baangarantie aanbieden
personeelstekort

Zelf instructeurs opleiden: Verkeersschool Wierks pakt tekorten in rijschoolbranche aan

Thomas Wierks van Verkeersschool Wierks Foto: Verkeersschool Wierks/Thomas van Eck

De Dordrechtse Verkeersschool Wierks biedt vanaf 19 september een instructeursopleiding met baangarantie aan. De rijschool hoopt op deze manier het tekort aan goede instructeurs in de rijschoolbranche aan te pakken.

“Iedereen in onze branche heeft momenteel te maken met een tekort aan goede instructeurs. Wij kiezen ervoor om het heft in eigen handen te nemen en kandidaten zelf op te leiden. Daarmee geven wij hen de garantie dat ze bij ons direct aan de slag kunnen. Dan weten we ook meteen wat voor vlees we in de kuip hebben”, zegt Lex Wierks, directeur van Verkeersschool Wierks.

De opleiding duurt vijf maanden en wordt door docenten van De VerkeersAcademie intern bij de rijschool verzorgd. “In dit project gaan we – in samenwerking met Verkeersschool Wierks – aspirant-rijinstructeurs volledig in hun eigen toekomstige werkomgeving opleiden. En die samenwerking is een goede zaak. Je ziet nu soms rijscholen zelf aan de slag gaan, maar zelden met groot succes. Focus op waar je goed in bent: rijles geven. En in ons geval is dat het opleiden en bijscholen van instructeurs”, laat Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie, weten.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zelf instructeurs opleiden: Verkeersschool Wierks pakt tekorten in rijschoolbranche aan | RijschoolPro
Verkeersschool Wierks gaat instructeursopleiding met baangarantie aanbieden
personeelstekort

Zelf instructeurs opleiden: Verkeersschool Wierks pakt tekorten in rijschoolbranche aan

Thomas Wierks van Verkeersschool Wierks Foto: Verkeersschool Wierks/Thomas van Eck

De Dordrechtse Verkeersschool Wierks biedt vanaf 19 september een instructeursopleiding met baangarantie aan. De rijschool hoopt op deze manier het tekort aan goede instructeurs in de rijschoolbranche aan te pakken.

“Iedereen in onze branche heeft momenteel te maken met een tekort aan goede instructeurs. Wij kiezen ervoor om het heft in eigen handen te nemen en kandidaten zelf op te leiden. Daarmee geven wij hen de garantie dat ze bij ons direct aan de slag kunnen. Dan weten we ook meteen wat voor vlees we in de kuip hebben”, zegt Lex Wierks, directeur van Verkeersschool Wierks.

De opleiding duurt vijf maanden en wordt door docenten van De VerkeersAcademie intern bij de rijschool verzorgd. “In dit project gaan we – in samenwerking met Verkeersschool Wierks – aspirant-rijinstructeurs volledig in hun eigen toekomstige werkomgeving opleiden. En die samenwerking is een goede zaak. Je ziet nu soms rijscholen zelf aan de slag gaan, maar zelden met groot succes. Focus op waar je goed in bent: rijles geven. En in ons geval is dat het opleiden en bijscholen van instructeurs”, laat Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie, weten.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.