CBR: totale kosten voor rijbewijs zijn 3060 euro
onderzoek

CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro

De totale rijbewijskosten zijn in twee jaar met 600 euro gestegen Foto: CBR

De totale kosten voor het behalen van een autorijbewijs bedragen gemiddeld 3060 euro, ruim 600 euro meer dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek dat het CBR onlangs deed om de actuele rijbewijskosten in kaart te brengen voor jongeren en hun ouders.

Het grootste deel van dit bedrag bestaat uit de kosten voor de rijopleiding. Het CBR schat op basis van een lesprijs tussen de 45 en de 61 euro een totaalprijs van 2300 euro voor 43 rijlessen. Het overige deel bestaat uit de kosten die gemaakt moeten worden voor het theorie-examen, het praktijkexamen en andere bijkomende zaken.

Uit het onderzoek, waaraan 3100 geslaagden deelnamen, blijkt verder dat een kandidaat er gemiddeld twee à drie keer over doet om te slagen voor het theorie-examen, waardoor de gemiddelde kosten op 100 euro worden geschat. Wat het praktijkexamen betreft, zegt het CBR van een bedrag van 500 euro uit te gaan. Dit op basis van het gegeven dat kandidaten gemiddeld één à twee keer nodig hebben om voor het examen (125,75 euro) te slagen en uitgaande van de bijkomende kosten van de rijschool en de rijles voorafgaand aan het examen.

Verder rekent het CBR ook 160 euro aan overige bijkomende kosten bij de totaalprijs op. Het gaat hier bijvoorbeeld om kosten voor de gezondheidsverklaring, een eventuele tussentijdse toets, pasfoto’s en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro”

Pieter van der Vinne|27.07.23|12:06

waar bemoeit het cbr zich mee?? laat ze gaan examineren!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro | RijschoolPro
CBR: totale kosten voor rijbewijs zijn 3060 euro
onderzoek

CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro

De totale rijbewijskosten zijn in twee jaar met 600 euro gestegen Foto: CBR

De totale kosten voor het behalen van een autorijbewijs bedragen gemiddeld 3060 euro, ruim 600 euro meer dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek dat het CBR onlangs deed om de actuele rijbewijskosten in kaart te brengen voor jongeren en hun ouders.

Het grootste deel van dit bedrag bestaat uit de kosten voor de rijopleiding. Het CBR schat op basis van een lesprijs tussen de 45 en de 61 euro een totaalprijs van 2300 euro voor 43 rijlessen. Het overige deel bestaat uit de kosten die gemaakt moeten worden voor het theorie-examen, het praktijkexamen en andere bijkomende zaken.

Uit het onderzoek, waaraan 3100 geslaagden deelnamen, blijkt verder dat een kandidaat er gemiddeld twee à drie keer over doet om te slagen voor het theorie-examen, waardoor de gemiddelde kosten op 100 euro worden geschat. Wat het praktijkexamen betreft, zegt het CBR van een bedrag van 500 euro uit te gaan. Dit op basis van het gegeven dat kandidaten gemiddeld één à twee keer nodig hebben om voor het examen (125,75 euro) te slagen en uitgaande van de bijkomende kosten van de rijschool en de rijles voorafgaand aan het examen.

Verder rekent het CBR ook 160 euro aan overige bijkomende kosten bij de totaalprijs op. Het gaat hier bijvoorbeeld om kosten voor de gezondheidsverklaring, een eventuele tussentijdse toets, pasfoto’s en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro”

Pieter van der Vinne|27.07.23|12:06

waar bemoeit het cbr zich mee?? laat ze gaan examineren!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.