Hoeveel jaar rijervaring moet je hebben om als rijinstructeur aan de slag te kunnen gaan?
POLL VAN HET MOMENT

Hoeveel jaar rijervaring is nodig om als rijinstructeur aan de slag te gaan?

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Op dit moment hoeft een beginnend rijinstructeur niet aan een bepaald aantal jaren rijervaring te voldoen, voordat hij of zij met leerlingen op pad gaat. Uit een recent bericht over een 19-jarige rijinstructeur blijkt echter dat de rijschoolbranche hier uiteenlopende meningen over heeft. RijschoolPro onderzoekt het in de poll van dit moment.

Naar aanleiding van het bericht over Glenn van de Kamp die onlangs als 19-jarige zijn instructeurspapieren behaalde, discussieert de branche over de eisen die aan het vak van de rijinstructeur verbonden zijn. Op dit moment zijn er geen specifieke eisen aan de rijervaring die een rijinstructeur minimaal zou moeten hebben, laat het IBKI weten.

De meningen in de branche zijn hierover verdeeld. “Nu eerst even zelf wat kilometers maken om rijervaring op te doen voordat hij het over kan brengen aan z’n toekomstige leerlingen”, zegt een rijschoolhouder uit Rotterdam. Een ander vindt dat leeftijd niet alles zegt. “Iemand kan tien jaar zijn rijbewijs hebben en nog steeds niet perfect rijden of lesgeven.”

Wat vind jij?

Hoeveel jaar rijervaring is er nodig om als rijinstructeur aan de slag te gaan? Laat het ons weten in de onderstaande poll.

Hoeveel jaar rijervaring is er nodig om als rijinstructeur aan de slag te gaan?

  • Geen rijervaring (8.4%)
  • Minimaal 1 jaar rijervaring (5.1%)
  • Minimaal 2 jaar rijervaring (6.5%)
  • Minimaal 3 jaar rijervaring (10.2%)
  • Minimaal 4 jaar rijervaring (6.9%)
  • Meer dan 5 jaar rijervaring (62.9%)

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de mening van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Laat een reactie achter of neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.