Rxcontrols biedt kwaliteit

Nieuw bedrijf maakt bedieningssystemen voor rij-instructieauto’s

Rix van Gemert van RXcontrols ontwierp een nieuw bedieningssysteem voor lesauto's Foto: Rix van Gemert

Nederland kent een nieuw bedrijf dat dubbele bedieningssystemen inbouwt bij rijschoolauto’s. “Het wordt tijd voor wat gezonde concurrentie. Ik heb mijn eigen systeem ontwikkeld van hoge kwaliteit”, aldus oprichter Rix van Gemert (21) van Rxcontrols.

Het dubbele bedieningssysteem houdt in dat de rij-instructeur kan ingrijpen bij de leerling tijdens het lesgeven. Volgens Van Gemert is zijn systeem wat comfortabeler dan wat er momenteel op de markt is. “Het werkt allemaal wat soepeler, dus je hoeft het pedaal minder hard in te drukken. Dat vinden veel rij-instructeurs echt belangrijk, dus daar heb ik goed op gelet.”

Techneut Rix van Gemert sprak met wat rijschoolhouders en kwam erachter dat ze op zoek waren naar een nieuwe systeembouwer. “Ik heb de studie werktuigbouwkunde gedaan, daar leerde ik het construeren van systemen. Na het verzoek van de rijschoolhouders voor een beter bedieningssysteem, ben ik 3D-modellen via Autocad gaan ontwerpen. De toeleveranciers produceren de onderdelen van het systeem voor mij. We werken alleen met hoge kwaliteit materialen van Nederlandse en Duitse toeleveranciers.”

De jonge ondernemer doet de installatie zelf. “Ik heb een eigen professionele werkplaats. Ik kan snel leveren en ben enorm klantgericht.”

Omdat Rxcontrols met een kabelsysteem werkt, is er geen zichtbare schade aan het voertuig met het inbouwen. Rix: “In Duitsland werken ze vaak met een stangensysteem, maar daar moet je de auto erg voor aanpassen. Dat hoeft bij een kabelsysteem niet, de auto wordt dus niet beschadigd.” Door het slim construeren van het systeem van Rxcontrols, slijt het systeem minimaal.

Ervaring

Het nieuwe systeem van Rxcontrols is uitgebreid getest met drie prototype auto’s. Inmiddels is het systeem bij vijf nieuwe lesauto’s ingebouwd, twee daarvan rijden al meer dan een jaar rond. “Mijn klanten zijn erg tevreden en geven goede mond-tot-mondreclame, daardoor kom ik aan meer nieuwe klanten.”
Eén van de grotere rijscholen van Nederland, Leeuw Opleidingen, is inmiddels klant.

Rxcontrols is gevestigd in de Brainport regio Eindhoven op het Sciencepark. Verschillende leveranciers van Rxcontrols zijn aangesloten bij Brainport Eindhoven.

Volledige lesauto op één adres

De klant kan een ‘kale’ auto aanleveren, Rxcontrols maakt hier een rijschoolauto van. “Ik doe het inbouwen van het dubbele bedieningssysteem, breng de stickers en het dakbord aan en installeer de dubbele spiegels.” Het inbouwen kan bij alle type voertuigen. Het onderhoud doet Rxcontrols uiteraard ook.

CONTACT

Rxcontrols
[email protected]
+ 31 646275216
Sciencepark Eindhoven 5053
5692EB Son

-- kies een partner --

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.