LBKR: wegkijken of actie ondernemen?
'brandschone branche'

LBKR: wegkijken of actie ondernemen?

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Naar aanleiding van de Undercover in Nederland-uitzending van zondag, spreekt branchevereniging LBKR zich uit over bepaalde problematieken in de rijschoolbranche. “Het is te makkelijk om te doen alsof onze branche brandschoon is.”

“Het merendeel van onze collega’s zijn eerlijke en hardwerkende rijinstructeurs die met passie en integriteit hun vak uitoefenen”, schrijft LBKR-vicevoorzitter Irene van Drongelen op sociale media. “Helaas is er een klein percentage die er niet zo instaat. Instructeurs die leerlingen oplichten, intimideren of seksueel overschrijdend gedrag vertonen.” De uitzending van Undercover in Nederland, die zondag 26 november om 21.30 uur werd uitgezonden, bevestigde voor LBKR dan ook de bestaande problematiek in de rijschoolbranche.

Om deze reden opende de branchevereniging begin november een klachtenmeldpunt, waarop inmiddels al enkele meldingen zijn binnengekomen. “Als er een ‘simpele’ melding wordt gedaan tegen bijvoorbeeld een rijschool, probeert de LBKR het met de rijschool in kwestie op te lossen. Als het ernstige zaken betreft, verwijzen wij naar de politie of slachtofferhulp”, legt Van Drongelen uit. “Een branche die niet meer negatief in beeld wordt gebracht, daar staan we voor en hier zijn wij allemaal bij gebaat.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LBKR: wegkijken of actie ondernemen? | RijschoolPro
LBKR: wegkijken of actie ondernemen?
'brandschone branche'

LBKR: wegkijken of actie ondernemen?

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Naar aanleiding van de Undercover in Nederland-uitzending van zondag, spreekt branchevereniging LBKR zich uit over bepaalde problematieken in de rijschoolbranche. “Het is te makkelijk om te doen alsof onze branche brandschoon is.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.