Melissant even het centrum voor beroepschauffeurs

Aankomende zaterdag (12 september) heeft de oudste chauffeursvereniging van Nederland, chauffeursvereniging Flakkee, de eer om namens de OSC een groots evenement te houden voor beroepschauffeurs.

Honderden chauffeurs zullen naar Zuid-Holland komen om hun kunsten te tonen bij diverse wedstrijden. Jaap van Splunter uit Ouddorp verdedigt zijn titel bij het NK behendigheidsrijden, terwijl transportbedrijf Mijnders uit Melissant op vertrouwd terrein de titel verdedigd bij ‘De Beste Vaklui rijden bij’. In deze wedstrijd moeten drie chauffeurs van één bedrijf behendig en zuinig rijden maar er zijn nog veel meer facetten uit het chauffeursvak. Ladingzekering, theoretische kennis van de verkeersregels, banden, techniek, etc. etc.

Maar dat is niet alles. In de geest van ‘Het Nieuwe Rijden’ vindt in Flakkee de grootste zuinigheidswedstrijd ooit plaats, dit in het kader van ‘De zuiningste chauffeur van Nederland’. De wedstrijd in Melissant doet dienst als halve finale. Hier zal bepaald worden wie er doorgaan naar de wedstrijd op 3 oktober op het terrein van de RDW in Lelystad, de opmaak voor de grote finale op 4 oktober in de Veemarkthallen in Utrecht. De deelnemers van aankomende zaterdag zijn allemaal al winnaars, afkomstig uit de diverse voorrondes welke reeds eerder dit jaar over het gehele land zijn gehouden.

De OSC is erg blij met de gastvrije uitnodiging van de mannen van Flakkee gezien hun ervaring en de goede band tussen CV Flakkee en de OSC. Als gastheer zal de CV Flakkee een aantal zaken voor haar rekening nemen zoals een chauffeursmarkt, brandweerdemonstratie, opleidingsinstituten, een gezellig terras, kindervertier, show van dealers en importeurs.

Hopelijk tot aankomende zaterdag. De route kunt u vinden op de volgende website: http://www.nmijnders.nl/Route.htm

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.