Nascholing vooralsnog niet op de schop

Aan de hand van een quick scan van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is vastgesteld dat er vooralsnog geen aanleiding is om af te wijken van de door Nederland gehanteerde lijn met betrekking tot de nascholing.

Enkele lidstaten voeren overleg met de Europese Commissie over de praktische interpretatie van enkele elementen van de regelgeving. Zolang daarover geen duidelijkheid is gaat CCV de aanvragen voor certificering van cursussen vanaf 14 september weer in behandeling nemen.

Chauffeurs hoeven buiten dat niet bang te zijn dat de nascholingscursussen die ze hebben gevolgd met terugwerkende kracht ongeldig worden verklaard, meldt het ministerie tegenover Verkeerspro.nl. “Voorlopig niet althans. We zijn wel in overleg met de lidstaten van de Europese Unie over de praktische interpretatie.”

Dat betekent dat alle momenteel gevoerde cursussen gewoon door kunnen gaan. “En ook de nieuwe aanvragen worden door het CCV in behandeling genomen.”

Wanneer het bekend wordt of er dingen gaan veranderen, kan het ministerie nog niet aangeven. Chauffeurs kunnen in elk geval doorgaan met de cursussen, of het voor opleiders zinvol is om geld te investeren in cursussen is echter zeer de vraag….

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nascholing vooralsnog niet op de schop”

Rorik|01.10.09|13:54

Het zou beter zijn de ondernemers terug in de schoolbank te sturen.
Alleen al voor manieren te leren,omgang met hun medewerkers.
En boekhoud kundigheid bij te brengen.
Nu is het bij veel vervoerders geld verdienen niet zeuren.
planning veel te strak.onderhoud geen tijd of geen geld.
Laat CCV hier maar eens naar kijken.
Waarom kunnen ze niet op een normale manier aan chauffeurs komen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.