klantendag, Dation, rijschool, software

Workshops voor rijscholen tijdens Dation Klantendag

De rijschoolhouders een leerzame middag bezorgen en ideeën uitwisselen. Maar ook tips van aanwezige rijscholen gebruiken om in de eigen producten te verwerken. Het gebeurde donderdag volop, tijdens de klantendag van Dation, de grootste softwareleverancier voor de rijschoolbranche.

Er kwamen ruim vijftig rijinstructeurs naar de klantendag in Hengelo. Zij volgden via het interactieve Lesscher HD-bord workshops over het administratiesysteem van Dation, boekhouden met BDO en E-Commerce voor de rijscholen, gegeven door VerkeersPro.nl en Rijschool Network.

Rijschoolsoftware

Dation is druk bezig met het vernieuwen en verbeteren van haar rijschoolsoftware. Zo kunnen gebruikers tegenwoordig met één druk op de knop zaken als de jaarafsluiting opvragen. Het bedrijf hoort graag de input van haar gebruikers. Suggesties uit de zaal als ‘maak ook bij dit scherm de negatieve bedragen rood’ worden daarom serieus meegenomen in overleg over verdere ontwikkeling van Dation producten, belooft Hans Schaap van Dation de zaal.

De softwareleverancier staat niet stil met de ontwikkeling van de Dation Dashboard-software. Zo wordt een koppeling met het CBR Top-Online reserveringssysteem gemaakt. Ook worden er koppelingen ontwikkeld met diverse boekhoudsystemen, kunnen rijscholen straks de winstgevendheid van diverse lespakketten vergelijken en staat introductie van een automatische kilometerregistratie op de agenda.

Internetmarketing

Veel rijscholen kunnen nog een slag maken als het gaat om internetmarketing. “De website is de etalage van je rijschool”, vertelt Joan Blaas, oprichter van VerkeersPro.nl, tijdens de workshop E-Commerce. “Het is daarom niet alleen belangrijk dat potentiële leerlingen je website kunnen vinden, maar ook dat ze zich aanmelden voor rijlessen. Maak daarom op iedere pagina een eenvoudig contactformulier. En mensen houden van aanbiedingen.”

Ook Social Media is tegenwoordig handig te gebruiken om leerlingen binnen te halen. “Ik schrijf regelmatig felicitaties op de Hyves-pagina van leerlingen. Zo zien alle vrienden steeds de naam van onze rijschool voorbij komen”, vertelt Wim van Dijk uit Nieuwegein.

Rijschool Network

Hyves-vriendjes van leerlingen kunnen ook rechtstreeks benaderd worden met de dienst van Rijschool Network, vertelt Rory Lighart tijdens de Workshop. “Zo krijgen alle leerlingen straks aan het begin en het eind van de rijopleiding automatisch de vraag of ze de rijschool willen aanbevelen of delen met hun vrienden. Die krijgen dan allemaal het bericht dat hun vriendje jouw rijschool heeft aanbevolen. Met de Dation-koppelingen krijgen leerlingen automatisch een uitnodiging om de rijschool te delen.”

“Het is belangrijk om goed te luisteren en input te krijgen van onze klanten”, zegt Hans Schaap. “Zo kunnen we ons product nog verder ontwikkelen. Zo’n klantendag is daarvoor uitstekend geschikt. En door de gratis workshops kunnen zij ook hun bedrijfsvoering verbeteren.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Workshops voor rijscholen tijdens Dation Klantendag”

wim verbeek|03.03.11|13:02

waarom ben ik van deze dag niet op de hoogte gesteld? il was hier graag bij geweest.
Wim Verbeek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Workshops voor rijscholen tijdens Dation Klantendag | RijschoolPro
klantendag, Dation, rijschool, software

Workshops voor rijscholen tijdens Dation Klantendag

De rijschoolhouders een leerzame middag bezorgen en ideeën uitwisselen. Maar ook tips van aanwezige rijscholen gebruiken om in de eigen producten te verwerken. Het gebeurde donderdag volop, tijdens de klantendag van Dation, de grootste softwareleverancier voor de rijschoolbranche.

Er kwamen ruim vijftig rijinstructeurs naar de klantendag in Hengelo. Zij volgden via het interactieve Lesscher HD-bord workshops over het administratiesysteem van Dation, boekhouden met BDO en E-Commerce voor de rijscholen, gegeven door VerkeersPro.nl en Rijschool Network.

Rijschoolsoftware

Dation is druk bezig met het vernieuwen en verbeteren van haar rijschoolsoftware. Zo kunnen gebruikers tegenwoordig met één druk op de knop zaken als de jaarafsluiting opvragen. Het bedrijf hoort graag de input van haar gebruikers. Suggesties uit de zaal als ‘maak ook bij dit scherm de negatieve bedragen rood’ worden daarom serieus meegenomen in overleg over verdere ontwikkeling van Dation producten, belooft Hans Schaap van Dation de zaal.

De softwareleverancier staat niet stil met de ontwikkeling van de Dation Dashboard-software. Zo wordt een koppeling met het CBR Top-Online reserveringssysteem gemaakt. Ook worden er koppelingen ontwikkeld met diverse boekhoudsystemen, kunnen rijscholen straks de winstgevendheid van diverse lespakketten vergelijken en staat introductie van een automatische kilometerregistratie op de agenda.

Internetmarketing

Veel rijscholen kunnen nog een slag maken als het gaat om internetmarketing. “De website is de etalage van je rijschool”, vertelt Joan Blaas, oprichter van VerkeersPro.nl, tijdens de workshop E-Commerce. “Het is daarom niet alleen belangrijk dat potentiële leerlingen je website kunnen vinden, maar ook dat ze zich aanmelden voor rijlessen. Maak daarom op iedere pagina een eenvoudig contactformulier. En mensen houden van aanbiedingen.”

Ook Social Media is tegenwoordig handig te gebruiken om leerlingen binnen te halen. “Ik schrijf regelmatig felicitaties op de Hyves-pagina van leerlingen. Zo zien alle vrienden steeds de naam van onze rijschool voorbij komen”, vertelt Wim van Dijk uit Nieuwegein.

Rijschool Network

Hyves-vriendjes van leerlingen kunnen ook rechtstreeks benaderd worden met de dienst van Rijschool Network, vertelt Rory Lighart tijdens de Workshop. “Zo krijgen alle leerlingen straks aan het begin en het eind van de rijopleiding automatisch de vraag of ze de rijschool willen aanbevelen of delen met hun vrienden. Die krijgen dan allemaal het bericht dat hun vriendje jouw rijschool heeft aanbevolen. Met de Dation-koppelingen krijgen leerlingen automatisch een uitnodiging om de rijschool te delen.”

“Het is belangrijk om goed te luisteren en input te krijgen van onze klanten”, zegt Hans Schaap. “Zo kunnen we ons product nog verder ontwikkelen. Zo’n klantendag is daarvoor uitstekend geschikt. En door de gratis workshops kunnen zij ook hun bedrijfsvoering verbeteren.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Workshops voor rijscholen tijdens Dation Klantendag”

wim verbeek|03.03.11|13:02

waarom ben ik van deze dag niet op de hoogte gesteld? il was hier graag bij geweest.
Wim Verbeek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.