Volkswagen Golf Blue-e-Motion

Volkswagen Golf Blue-e-Motion mikt op duurzaamheid (video)

De Volkswagen Golf Blue-e-Motion is zaterdag gepresenteerd bij het Gazelle Experience Center in Amersfoort. Het prototype van deze elektrische auto werd gedemonstreerd en geïnteresseerden mochten een proefrit maken in de nieuwe aanwinst uit de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Naar verwachting wordt de eerste elektrische auto van Volkswagen, de Volkswagen up!, in de tweede helft van volgend jaar op de markt gebracht. 


De Golf Blue-e-Motion is een vijfdeurs automaat. De actieradius gaat tot ongeveer 150 kilometer. Het voertuig weegt ongeveer 1500 kilo en heeft een maximum snelheid van 135 kilometer per uur. 

‘BlueMotionTechnologies’ is de naam voor alle innovatieve technieken van Volkswagen die brandstof besparen, CO2-uitstoot en de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof verlagen.

Voldoende opslagruimte

Voordeel van dit model is dat de batterij de grootte van de achterbank niet verkleint. Ook in de koffer is nog voldoende opslagruimte over. Daniel Rasenberg, verantwoordelijk voor de prototype-opbouw in de fabriek in Wolfsburg vertelt er verschillende typen laders zijn voor de batterij. ”Met een langzame lader duurt het tien tot twaalf uur. Dan is er nog een lader waarbij het drie uur duurt. Straks bij de Volkswagen 7 kan de auto in een uur opgeladen worden.”

Een van de uitgenodigde rijschoolhouders merkt tijdens de presentatie op dat het prototype “meer een boodschappenauto dan een lesauto” is vanwege de actieradius van 150 kilometer. Andere rijschoolhouders merken op dat het model wellicht minder gewild zal zijn om les in te geven omdat het een automaat is. Toch zijn sommige aanwezigen van mening dat de automaat de toekomst is. In de Verenigde Staten rijdt het merendeel van de automobilisten nu al in een automaat.

Terugbrengen CO2-uitstoot

Dat het nieuwe prototype van Volkswagen Golf bij Gazelle Experience Center werd gepresenteerd, is geen toeval. Pon, de importeur van Volkswagen in Nederland heeft vorig jaar het fietsenmerk Gazelle overgenomen.

De Winter: “We hebben de Golf Blue-e-Motion Roadshow bewust gecombineerd met Gazelle, omdat Pon zich richt op mobiliteit in de breedste zin van het woord. Daarnaast is duurzaamheid een van de doelstellingen van het bedrijf. Wat is er nu groener dan een fiets?”

 Naast de testrit in het prototype van de nieuwe Volkswagen Golf, mochten bezoekers ook een ritje op een elektrische Gazelle-fiets maken.

“Meten in de gehele keten”

De Winter: “De doelstelling van de Volkswagen Groep is om tot 2016 76,4 miljard euro te investeren in het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Het streven daarbij is om ecologische marktleider te worden. Tot 2018 wordt er geïnvesteerd om de productie 25 procent milieuvriendelijker te maken.”

De Winter geeft aan dat het belangrijk is om de CO2-uitstoot in de gehele keten te meten, want volgens hem is elektrisch rijden niet altijd per se milieuvriendelijker dan benzine of diesel. “Als de elektriciteit is opgewekt uit bijvoorbeeld bruine kolen dan is de uitstoot ook groot. Bij elektrisch rijden is het daarnaast dus belangrijk op wat voor een manier de energie wordt opgewekt.”

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Volkswagen Golf Blue-e-Motion mikt op duurzaamheid (video)”

automaatrijschool.nl|20.06.12|00:19

Momenteel gebruik ik een Toyota auris hybride voor de rijlessen.
Maar, als ik een gratis volkswagen zou krijgen om het uit te testen, zal ik niet zo een moiete hebben om te zeggen To Day, To morrow, Volkswagen.
Ha ha ha.

veiligheid voorop|21.06.12|14:50

begin eerst maar eens, voor je gaat rijden, het goede voorbeeld te geven en die fleurige bos (plastic?) van de spiegel te halen. Goed zicht is van levensbelang wist u dat? Het geweten van de bestuurder is dan ook “schoon”.

automaatrijschool.nl|23.06.12|00:13

Inderdaad,
Ik ben de verpakkingsfolie vergeten eraf te halen, nu zie ik scherper.
Ik ga zeker ook naar de andere automerken.
Dank u wel.
Automaatrijschool.nl

Fred Schuit|26.06.12|20:51

Omdat Duitsland het geweldige Nederlandse 11-tal de avond er voor een lesje in voetbal had gegeven hing de duitse driekleur als subtiele hint aan de spiegel. Lekker laten hangen en niet over beginnen. Als getraind stuurman ben je best in staat om daar even omheen te kijken. Fietsers pas zien als ze zich onder je binnenspiegel bevinden betekent dat je al heel wat informatie hebt gemist.

Fred Schuit|26.06.12|20:53

Daarnaast moet je azijnpissers als ‘veiligheid voorop’ toch ook de kans geven om het geen voor de hand ligt en door iedereen al gezien is even te kunnen benoemen om zichzelf een betere verkeersdeelnemer als een ander te kunnen voelen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.