RijschoolProTV 30 juli: Rijangst! Wat doe je eraan?

Een thema dat veel bestuurders en leerlingen aan het hart gaat: rijangst. De spanning begint vaak bij de rijlessen en dus de taak aan de instructeur om een leerling zelfverzekerd achter het stuur te laten zitten en angst verleden tijd te maken. Maar hoe doe je dat?

Een hoop mensen zullen deze vakantie in de auto stappen. Maar dat rijden is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, veel bestuurders hebben namelijk last van rijangst. Of dat nu is ontstaan doordat iemand een verkeerstrauma heeft meegemaakt, een ongeluk heeft gezien of gewoon niet zo vaak rijdt, het kan een flinke tijd duren om hiervan af te komen. Voor deze uitzending gingen we op zoek naar een manier om van rijstress af te komen en weer zeker achter het stuur te zitten.

Redacteur Marilon van RijschoolPro heeft al bijna zes jaar haar rijbewijs, maar in al die tijd weinig gereden en durft dat ook niet meer. Ze nam een sprong in het diepe en probeerde van haar rijangst af te komen. Hiervoor ging ze op les bij een rij-instructeur en volgde ze een bijzondere cursus om haar stress te verlagen bij opleider Jongepier. Om van een instructeur in opleiding te weten hoe hij deze methode ervaart, hebben we Niels Wals uitgenodigd.

Benieuwd of Marilon weer durft te rijden? Je ziet het 30 juli om 11.00 uur bij RijschoolProTV. Geen tijd om te kijken? Kijk terug wanneer het jou uitkomt!

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RijschoolProTV 30 juli: Rijangst! Wat doe je eraan? | RijschoolPro

RijschoolProTV 30 juli: Rijangst! Wat doe je eraan?

Een thema dat veel bestuurders en leerlingen aan het hart gaat: rijangst. De spanning begint vaak bij de rijlessen en dus de taak aan de instructeur om een leerling zelfverzekerd achter het stuur te laten zitten en angst verleden tijd te maken. Maar hoe doe je dat?

Een hoop mensen zullen deze vakantie in de auto stappen. Maar dat rijden is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, veel bestuurders hebben namelijk last van rijangst. Of dat nu is ontstaan doordat iemand een verkeerstrauma heeft meegemaakt, een ongeluk heeft gezien of gewoon niet zo vaak rijdt, het kan een flinke tijd duren om hiervan af te komen. Voor deze uitzending gingen we op zoek naar een manier om van rijstress af te komen en weer zeker achter het stuur te zitten.

Redacteur Marilon van RijschoolPro heeft al bijna zes jaar haar rijbewijs, maar in al die tijd weinig gereden en durft dat ook niet meer. Ze nam een sprong in het diepe en probeerde van haar rijangst af te komen. Hiervoor ging ze op les bij een rij-instructeur en volgde ze een bijzondere cursus om haar stress te verlagen bij opleider Jongepier. Om van een instructeur in opleiding te weten hoe hij deze methode ervaart, hebben we Niels Wals uitgenodigd.

Benieuwd of Marilon weer durft te rijden? Je ziet het 30 juli om 11.00 uur bij RijschoolProTV. Geen tijd om te kijken? Kijk terug wanneer het jou uitkomt!

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.