Rijschool Event: een jaar na Rapport Roemer, hoe staat het ermee?

Roemer en Cora van Nieuwenhuizen

Geertje Hegeman van het Ministerie van I&W, Ruud Rutten en Gijs Kantelberg van De Verkeersacademie werken de aanbevelingen uit van Rapport Roemer. Ze schuiven aan tafel tijdens het Rijschool Event en vertellen er alles over.

Hoe zit het een jaar later met de uitwerkingen van Rapport Roemer? Van de negentien aanbevelingen die zijn gedaan, worden er een aantal uitgewerkt en anderen moeten wachten op het nieuwe kabinet. Wat kan de branche de komende tijd verwachten?

Geertje Hegeman is hoofd verkeersveiligheid bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en schuift aan tijdens het event om te vertellen wat er allemaal gebeurt achter de schermen. En waarom eigenlijk nu pas, die veranderingen in de rijschoolbranche?

Ruud Rutten is kartrekker van de alliantie Samen Sterk en ook weer van de koepelorganisatie die in de steigers staat. Daarnaast is hij onderdeel van de werkgroep die werkt aan de Roemer-aanbevelingen, waaronder het modulair opleiden. Staat dit nog in de kinderschoenen of kunnen we op korte termijn al iets verwachten?

Gijs Kantelberg van De Verkeersacademie leidt de werkgroep die zich buigt over de kwaliteit van de instructeursopleiding. Onlangs heeft hij een pilot uitgevoerd voor een nieuwe WRM-bijscholing. Zijn er al concrete plannen voor het veranderen van die instructeursopleiding?

Je hoort het donderdag om 21.00 uur! Kijk hier voor het hele programma en schrijf je snel in voor het Online Rijschool Event 2021.

Kom je er niet uit? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Voer je e-mailadres in
 2. Klik op de bevestigingslink in je mail (Login – Log in to Brella)
 3. Maak een profiel aan. Dit heb je nodig om het webinar te bekijken.
 4. Voer de volgende Join Code in: Rijschool2021
 5. Klik op ‘Get started’ en klik de dagen aan waarop je eventueel beschikbaar bent om te netwerken
 6. Selecteer bij jouw functie de onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. (indien je wil, kun je in contact komen met branchegenoten met dezelfde interesses, hier kun je later voor kiezen.)
 7. Schrijf een korte introductie waarom je deelneemt aan het evenement en sluit je profiel af.

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool Event: een jaar na Rapport Roemer, hoe staat het ermee? | RijschoolPro

Rijschool Event: een jaar na Rapport Roemer, hoe staat het ermee?

Roemer en Cora van Nieuwenhuizen

Geertje Hegeman van het Ministerie van I&W, Ruud Rutten en Gijs Kantelberg van De Verkeersacademie werken de aanbevelingen uit van Rapport Roemer. Ze schuiven aan tafel tijdens het Rijschool Event en vertellen er alles over.

Hoe zit het een jaar later met de uitwerkingen van Rapport Roemer? Van de negentien aanbevelingen die zijn gedaan, worden er een aantal uitgewerkt en anderen moeten wachten op het nieuwe kabinet. Wat kan de branche de komende tijd verwachten?

Geertje Hegeman is hoofd verkeersveiligheid bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en schuift aan tijdens het event om te vertellen wat er allemaal gebeurt achter de schermen. En waarom eigenlijk nu pas, die veranderingen in de rijschoolbranche?

Ruud Rutten is kartrekker van de alliantie Samen Sterk en ook weer van de koepelorganisatie die in de steigers staat. Daarnaast is hij onderdeel van de werkgroep die werkt aan de Roemer-aanbevelingen, waaronder het modulair opleiden. Staat dit nog in de kinderschoenen of kunnen we op korte termijn al iets verwachten?

Gijs Kantelberg van De Verkeersacademie leidt de werkgroep die zich buigt over de kwaliteit van de instructeursopleiding. Onlangs heeft hij een pilot uitgevoerd voor een nieuwe WRM-bijscholing. Zijn er al concrete plannen voor het veranderen van die instructeursopleiding?

Je hoort het donderdag om 21.00 uur! Kijk hier voor het hele programma en schrijf je snel in voor het Online Rijschool Event 2021.

Kom je er niet uit? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Voer je e-mailadres in
 2. Klik op de bevestigingslink in je mail (Login – Log in to Brella)
 3. Maak een profiel aan. Dit heb je nodig om het webinar te bekijken.
 4. Voer de volgende Join Code in: Rijschool2021
 5. Klik op ‘Get started’ en klik de dagen aan waarop je eventueel beschikbaar bent om te netwerken
 6. Selecteer bij jouw functie de onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. (indien je wil, kun je in contact komen met branchegenoten met dezelfde interesses, hier kun je later voor kiezen.)
 7. Schrijf een korte introductie waarom je deelneemt aan het evenement en sluit je profiel af.

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.