Poll

Poll: hoe ga jij om met de hoge brandstofprijzen?

Diesel

Reken jij een toeslag per lesuur nu de prijzen bij de pomp zo hoog zijn? En doe je dat dan met 1 of 4 euro bij de autorijlessen? Misschien wacht je nog even af wat er gaat gebeuren of verander je niets, omdat de prijzen per 1 april weer wat omlaag gaan. Laat het weten via onze poll.

Het is voor rijinstructeurs flink schrikken hoeveel ze sinds een paar weken kwijt zijn aan benzine of diesel. De prijzen zijn de pan uitgerezen en daardoor blijft er minder over van het lesgeld. Hoe ga jij daarmee om? Laat ons weten of je (tijdelijk) een toeslag rekent per lesuur in de auto.

Verhoog je het lestarief vanwege de hoge tankprijzen (cat.B)?

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “Poll: hoe ga jij om met de hoge brandstofprijzen?”

Ron van Maaren|17.03.22|12:34

Verhoog je het lestarief vanwege de hoge tankprijzen (cat.B)?
Dat was de vraag! Per les rijden we ongeveer 25 km (50 min) Uitgaande van een diesel verbruik van 1:22 (wij rijden ca. 30 lessen op 1 tank van 33 liter) Dan komen we hooguit op een prijsverschil van max. 1 euro tov vorig jaar. 5 á 6 euro verhogen als gevolg van hogere brandstofprijzen lijkt mij rijkelijk veel. Zou maximaal een euro per uur moeten zijn. Misschien bij rijden op benzine iets meer. Maar zeker geen 5 of 6 euro.

Ruud De Goede|21.03.22|22:24

Iedereen is vrij om zijn eigen prijzen te berekenen. Rijscholen rijden eigenlijk onder de prijs. ZZP.er zou €80,- per uur moeten verdienen bruto om in 40 uur per week alles te kunnen betalen inclusief pensioenvoorziening, Ik rij op lpg dus brandstof is geen hele grote post waardoor gelijk een prijsstijging nodig is. Goede prijs en daardoor minder uren maken komt ook de motivatie ten goede en dat merken je leerlingen. Kijk ook naar de kosten. veel rijscholen hebben zo veel mensen in de ondersteuning aan t werk dat er netto niet veel overblijft. bv Franchise, boekhouder, duur leasecontract ipv een auto met 5 jaar garantie zonder km.beperking etc.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.